Gjeninnfører totalforbud mot bruk av ild

IKKE LOV: Forbudet gjelder alle type grill- eller kokeanretninger som kan bidra til at vegetasjon antennes.

IKKE LOV: Forbudet gjelder alle type grill- eller kokeanretninger som kan bidra til at vegetasjon antennes. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Torsdag melder Mosseregionen interkommunale brann og redning (MIB) at det gjeninnføres totalforbud mot bruk av ild i eller i nærheten av skog og annen utmark fra klokken åtte fredag morgen i MIB sine eierkommuner.

Det forrige totalforbudet som ble innført i mai i år, ble opphevet fredag 15. juni.

Yr melder om stor gress-, lyng- og skogbrannfare i distriktet til det kommer nedbør av betydning, og faren fortsetter å øke.  Ifølge en pressemelding fra MIB defineres «i nærheten av» som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer bruk av alle typer grill- eller kokeanretninger og utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes, og gjelder også på tilrettelagte grillplasser.

– Vi vil også henstille innbyggerne i vårt distrikt, som har tomt i eller i nærheten av tørr vegetasjon, til å utvise den største forsiktighet, melder MIB.

Stor forsiktighet må også utvises i forbindelse med eventuell skogsdrift, og det er ikke tillatt å benytte kjettinger.

– Brannvesenet oppfordrer alle til å respektere totalforbudet mot bruk av ild i denne perioden. Skader oppstått som følge av bruk av alle typer ild eller annen aktivitet som fører til brann, kan medføre erstatnings-/straffeansvar. Forbudet gjelder inntil brannvesenet opphever det.

LES OGSÅ: Torsdag kan bli sommerens varmeste så langt – men så blir det litt kjøligere

Fortsetter å kontrollere brannområdet 

Artikkeltags