Hygger seg med sansehagen på sykehjemmet

I solkroken: Trivsel på det nye dagsenteret. f.v. Dag Borgen, Hans Eilert Knoff, Eivind Evensen, aktivitør Åse Line Sunberg, Else Bjerke og hjelpepleier Åse Marit Lende Pung.

I solkroken: Trivsel på det nye dagsenteret. f.v. Dag Borgen, Hans Eilert Knoff, Eivind Evensen, aktivitør Åse Line Sunberg, Else Bjerke og hjelpepleier Åse Marit Lende Pung.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Gjengen i kurvstolene har akkurat gjort unna frokosten når Moss Avis er innom. De stiller gjerne på et bilde i sansehagen.

DEL

Onsdag var det åpning med ordfører, byggekomité og høye smørbrød. To dager senere har roen senket seg på Vestby sykehjem:

– Vi har fått et flott nytt tilbud for friske demente og en fantastisk sansehage, sier styrer Torhild Kongshaug.

Og gjengen vi treffer rundt bordet er enig.

Eivind Evensen og Dag Borgen bor hjemme, men er innom det nye senteret på dagtid.

– Vi spiser, går turer og soler oss, forteller de to fornøyd.

På dagsenteret tar de også for seg nyheter og vær, ulike former for spill, samt frokost og middag.

Nybygget huser også en mer skjermet enhet for demente. Bygget er konstruert slik at beboerne kan legge ut på den turen de ønsker, uten å havne på ville veier.

Ingen kø

– Den nye delen har 24 plasser og for øyeblikket har vi tatt i bruk én enhet med åtte plasser, opplyser Kongshaug, som ikke har ventelister for øyeblikket.

Og mens det er hjemmetjenesten som styrer dagsenteret, er det sykehjemmet som har ansvaret for den demente delen.

– Den nye avdelingen er en spesialenhet for friske demente og ikke pleiepasienter.

Kongshaug er fornøyd med tingenes tilstand og forteller at sykehjemmet ikke har hatt noen overliggere på sykehus så langt i år:

– Dersom utskrivningsklare pasienter ikke får plass hos oss, eller vi ikke klarer å leie en plass i andre kommuner, belastes kommunen med 4387 kroner i døgnet. I 2014 betalte vi for 31 døgn og leide 48 døgn. Hittil i år er det null på begge.

Det går mot sommer og behov for avlastning. Kongshaug kan opplyse at sykehjemmet hadde totalt 29 avlastningsopphold på mellom fem dager og tre uker i 2014.

Artikkeltags