Åpnet ny padletrasé i Vansjø

ÅPNING: Kajakker sjøsettes under åpningen.

ÅPNING: Kajakker sjøsettes under åpningen. Foto:

Etter 250 dugnadstimer fra DNT Vansjø er det nå mulig å padle fra Elveplassen ved fv 115 og ut i Rosefjorden i Vansjø.

DEL

Vålerordfører Reidar Kaabbel klippet snora da Elveplassen utsettingsplass for kano og kajakker ble åpnet fredag i Nordbyelva i Våler.

Etter at 250 nedlagte dugnadstimer fra DNT Vansjø var det endelig klart: Padleentusiaster, og barn og unge på tur, kan nå padle de tre kilometerene fra Elveplassen ved fv115 og ut i Rosefjorden i Vansjø. Og de gamle brokarene fra 1880 er igjen tatt i bruk med en flott forspent trebro fra Rennebu.

GOD TUR: Padleentusiaster og barn og unge på tur kan nå padle de tre kilometerene fra Elveplassen ved fv115 og ut i Rosefjorden i Vansjø.

GOD TUR: Padleentusiaster og barn og unge på tur kan nå padle de tre kilometerene fra Elveplassen ved fv115 og ut i Rosefjorden i Vansjø. Foto:

– Ideen til det hele er kommet fra ordføreren selv, som også ønsker seg tilsvarende utsettingsmulighet i Hobølelv, forteller Evy S. Eliassen i DNT Vansjø.

Nordbyelva har sitt utspring i Bergsjø i Skiptvet og ble i tidligere tider benytter til tømmerfløting. Den får nå sin renessanse som padleelv.

– Vi gleder oss over at jobben nå er gjort og ønsker mange velkommen til å dra på padletur, sier Eliassen.

ÅPNET: Ordfører Reidar Kaabbel klipper båndet ved åpningen. Roar Løken ved siden av.

ÅPNET: Ordfører Reidar Kaabbel klipper båndet ved åpningen. Roar Løken ved siden av. Foto:

Styreleder Øystein Kjærnes berømmet under åpningen imøtekommenhet fra alle: Grunneiere, naboer, kommunen og Fylkesmannen. Samt Sparebankstiftelsen Østfold Akershus, fylkeskommunen, Trygve Spjøter og Våler Graveservice, og prosjektlederne Olaf Schmedling og Roar Løken som har stilt sin ekspertise til disposisjon.

Artikkeltags