Dømt til 13,5 års fengsel etter drapet i Flå

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Den tiltalte 26-åringen fra Rygge som tok livet av Alexandra Therese Nilssen på en hytte i Flå i juli 2017, er nå dømt til 13,5 års fengsel i Borgarting lagmannsrett. Det skriver NRK.

Mannen ble også dømt til 13,5 års fengsel da saken var oppe i Hallingdal tingrett i mars. Den gangen erkjente han straffskyld, men anket dommen fordi både han og forsvarer Sindre Løvgaard mente at straffen var for streng.

Da saken var oppe i Borgarting lagmannsrett i midten av november, mente mannen at han ikke lenger var strafferettslig tilregnelig, og erkjenner ikke skyld for å ha drept samboeren. Ifølge NRK erkjente han fortsatt de faktiske forhold, men mente at han ikke var tilregnelig fordi han gikk på Citalopram, et legemiddel som blant annet brukes mot depresjon og panikklidelser, da han begikk drapet.

– Jeg vet en ting, og det er at jeg aldri hadde skadet Alexandra med vilje. Det var min kropp som gjorde dette. Men jeg var ikke bevisst da jeg gjorde det, sa han da ankesaken startet.

De sakkyndige i retten mente imidlertid at mannen var tilregnelig på drapstidspunktet, og aktor la ned påstand om 13,5 års fengsel. Ifølge NRK ba 26-åringens forsvarer Elisabeth Myhre om full frifinnelse i sin prosedyre.

LES OGSÅ: Alexandra-drapet: – Det var ikke jeg, men kroppen min som drepte henne

Artikkeltags