Gå til sidens hovedinnhold

Siktede i drapet på Mysen-mannen Heikki (24) er pågrepet

Artikkelen er over 2 år gammel

Pågripelse i forbindelse med drapet på Majorstuen

OSLO: Makaveli Lindén, som er siktet for drapet og ranet som skjedde på Majorstuen forrige mandag, er pågrepet.

Politiinspektør Grete Metlid og politiadvokat Christian Hatlo vil holde en pressekonferanse i kveld klokken 19.30, i presserommet i Politihuset i Oslo.

Etter det Nettavisen erfarer ble Lindén pågrepet i Frankrike tirsdag ettermiddag. Det bekrefter politiinspektør Grete Metlid på pressekonferansen tirsdag kveld.

- Vi har nå pågrepet siktede. Han har vært etterlyst over flere dager, og han er nå pågrepet i Frankrike, i Dijon, sier Metlid på pressekonferansen.

Lindén er den svenske statsborgeren som er siktet for drapet og ranet som skjedde på Majorstuen forrige mandag.

Det var på fredag i forrige uke at politiet bekreftet på en pressekonferanse at de etterlyste en person etter drapet på 24 år gamle Heikki Bjørklund Paltto.

Politiet fortalte da at de mente denne personen hadde vært flere steder i Oslo 15. oktober, og ba vitner ta kontakt:

  • Mannen skal ha gjennomført ran i Essendropsgate 5 ved 07.30-tiden. 
  • Vært ved Arbosgate 2 der 24-åringen ble drept. 
  • Gått langs Frognerelva ved 12.30-tiden denne dagen. Her har han kvittet seg med gjenstander som politiet har funnet. 
  • Vært på Skøyen togstasjon ved 13.16-tiden.

Søndag gikk politiet ut med navnet på den 20 år gamle svenske statsborgeren, som har vært etterlyst i 190 land over hele verden.

Makaveli Lindén het tidligere Christian Bo Lindén, og politiet har jobbet ut ifra at han tok seg til Sverige etter knivdrapet på Paltto mandag i forrige uke. Det ble også tatt høyde for at han også kunne ha forlatt Sverige, og at han befant seg i et annet land.

Bistandsadvokat for familien til Bjørklund Paltto, Peder Morset, kjente ikke til pågripelsen av Lindén før det ble offentliggjort i pressen.

– Det er godt for alle at han er pågrepet, sier han til VG. Utover det har han ingen kommentar til pågripelsen nå, sier Morset til VG.

Siden mandag ved 12-tiden har det foregått en storstilt politijakt på personen som sto bak drapet på Heikki Bjørklund Paltto, som ble funnet knivdrept i en leilighet på Majorstuen i Oslo.

Politiet meldte også om et ran klokken 08.10 mandag morgen. Ranet skal ha skjedd i 07.30-tiden. En person var da fratatt telefon samt en skinnmappe. Den fornærmede var ifølge politiet blitt truet med en kniv, men ble ikke fysisk skadd.