Drapsdømte ba om å få slippe ut av fengsel

Drept: Det var i denne hytta på Sørbølfjellet i Flå hvor Ekholt-jenta Alexandra Therese Nilssen ble funnet drept

Drept: Det var i denne hytta på Sørbølfjellet i Flå hvor Ekholt-jenta Alexandra Therese Nilssen ble funnet drept Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den 25 år gamle mannen som drepte Alexandra Therese Nilssen (21) ble av Hallingdal tingrett dømt til fengsel i 13,5 år i mars i år. Nå ber han om å slippe fengsel til ankesaken kommer opp.

DEL

Det er Dagbladet som skriver at han i påvente ankeforhandlingene som skal opp i Borgarting lagmannsrett i november, mener det ikke er riktig at han skal sitte i fengsel.

Ifølge Dagbladet har hen anket fengslingskjennelsen, og ber i stedet om å få bo hos sine besteforeldre til ankesaken begynner.  

Knivdrap

Det var på en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune den ungen kvinnen ble funnet knivstukket til døde. Totalt ble hun knivstukket 21 ganger. Skadene ble påført i halsen, øvre del av ryggen og venstre overarm. Obduksjonsrapporten viser at Nilssen døde dels av blodtap og dels av innsuging av luft til blodsirkulasjonen fra en skadet vene på halsen. Nilssen ble funnet død i sengen.

Etter selve drapshandlingen skal 25-åringen ha satt seg i bilen, som samboerparet brukte fra Rygge til Sørbølfjellet, og ha kjørt i retning Gulsvik, dette til tross for at han var påvirket av alkohol. Prøver av mannen, tatt klokken 11.39 viste at han hadde en blodkonsentrasjon på 1,10 i promille.

Ville ta sitt eget liv

Mannens kjøring endte i en ulykke. Mot slutten av kjøringen tok han av seg bilbeltet, tråkket ned gasspedalen, lukket øynene, for deretter å komme over i motgående kjørebane. En møtende bil måtte kjøre inn i en fjellvegg for å unngå å møte 25-åringens bil front mot front.

Da redningsmannskaper ankom ulykkesstedet forklarte mannen at han hadde tatt livet av sin samboer og på hvilken hytte dette hadde skjedd. Mannen ble pågrepet på stedet.

Blir ikke hørt

Lagmannsretten mener det vil skape utrygghet at tiltalte er på frifot.

«Det er ugjerningen sett under ett som er tragisk og grufull og som skaper utrygghet. Tiltalte drepte sin kjæreste med 21 knivstikk og forlot henne i hjelpeløs tilstand med et etterfølgende fast forsett om å ta sitt eget liv», heter det i kjennelsen.

I likhet med tingretten finner lagmannsretten at fortsatt varetektsfengsling i åtte uker ikke er et uforholdsmessig inngrep, skriver Dagbladet.

Artikkeltags