Ørje: Toetasjes buss veltet på E18

VELTET: Bussen veltet på strekningen mellom Sletta og Norgesporten bru.

VELTET: Bussen veltet på strekningen mellom Sletta og Norgesporten bru. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Alle nødetatene rykket i natt ut til en trafikkulykke på E18 i Marker.

DEL

Ingen fikk store skader da en tyskregistrert buss veltet på E18 like før klokken ett i natt. En passasjer ble kjørt til Sykehuset Østfold Kalnes med benbrudd.

– De øvrige personene ble sendt til legevakten i Askim for en sjekk. Tre personer var skadet. Én hadde vondt i ryggen, én i nakken, og én i magen. To ble sendt til Kalnes, men jeg vet ikke hvem av de tre som ble det, sier operasjonsleder Villy Meier ved Øst politidistrikt til Smaalenenes Avis onsdag morgen.

Først meldte politiet at det var 25 passasjerer i bussen, men Meier sier at han nå har fått bekreftet at det er snakk om 26 passasjerer og to sjåfører.

– Personene som var involvert i trafikkulykken har ulike nasjonaliteter, men jeg har ikke fått opplysninger om noen er fra Norge enda. Det viktigste i natt var å hjelpe de skadde. Da hadde det ikke mye å si hvor de var fra, sier Meier.

Den tyskregistrerte bussen var på vei i retning i Sverige da ulykken skjedde, og veltet på strekningen mellom Norgesporten bru og Sletta. Da Smaalenenes Avis i natt snakket med innsatsleder fra politiet, Rune Isaksen, var bergingen, og politiets undersøkelser godt i gang. Politiet hadde da ingen formening om hva årsaken til ulykken var.

– Vi avhører vitner, men ønsker å få tak i flere, sier Isaksen. 

Natt til onsdag var det vanskelige kjøreforhold på E18, noe som kan være en medvirkende årsak til ulykken.

– Det er et faktum at det er snø og isete vei, sier Isaksen.

Artikkeltags