Tankbil mistet 1.000 liter salpetersyre ved E6 på Solli

Farlig utslipp: Nødetatene har stanset trafikk ved E6 på Solli fredag morgen.

Farlig utslipp: Nødetatene har stanset trafikk ved E6 på Solli fredag morgen. Foto:

Sjåføren som kom fra Fredrikstad, mistet to fat med salpetersyre da han skulle inn på E6 ved Solli. Brannvesenet jobber med å dekke over syren.

DEL

Det forteller Tom Sandberg, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

– Det kom en tankbil fra Fredrikstad som skulle inn på E6 i nordgående retning. Da han kom i svingen til påkjøringen til E6, falt to fat med salpetersyre av bilen, sier han til Fredriksstad Blad.

Mest farlig for miljøet

Det gikk hull på det ene fatet, slik at 1.000 liter lekket ut.

Brannvesenet i Sarpsborg er på stedet og jobber med å få tak i noe som kan nøytralisere syren, som kalk. Salpetersyren er ifølge politiet nå mest farlig for miljøet rundt, og ikke for mennesker.

– Det er jo ikke boliger i umiddelbar nærhet, sier Sandberg, men påpeker samtidig at man må kontakte lege dersom man skulle innånde salpetersyre eller få det i kontakt med bar hud.

Det var like etter klokken åtte fredag morgen at syren lekket utover veien på Solli. I tillegg til brannvesen og politiet rykket ambulanser ut til stedet.

Fylkesvei 118 stengt

Ingen biler fikk kjøre ut på E6 ved ulykkesstedet, men trafikken går ifølge operasjonsleder Sandberg fint i begge retninger. Selve E6 har ikke vært stengt, bare påkjøringen i nordgående retning.

Trafikken på fv. 118 ved Solli er sperret, skriver politiet på Twitter.

– Fatene har kommet seg ut av transporten gjennom sideveggen. Det ene fatet har det gått hull på, slik at tusen liter har lekket ut, opplyser brannvesenet i Sarpsborg.

Rett etter klokken 13 ble fylkesvei 118 åpnet for trafikk igjen.

Artikkeltags