Priser Dillingøy Leir til 11 millioner

Dillingøy ligger idyllisk til ved Vansjø og innbyr til friluftsliv.

Dillingøy ligger idyllisk til ved Vansjø og innbyr til friluftsliv.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tidligere Dillingøy Leir som siden før ferien har vært kunngjort skal selges, har nå fått en takst på 11 millioner kroner. Flere interessenter har allerede vist sin nysgjerrighet.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det er staten ved Justisdepartementet som eier den nordlige delen av Dillingøy som ligger i Vansjø ved Moss. Eiendommen er godkjent delt av Moss kommune og legges nå ut for salg i fire jurdiske enheter.


11 millioner

Eiendommen som nok opptar allmennheten mest, er Dillingøy Leir som ligger helt ned mot Vansjø.

Eiendommen er på 30 mål og har bygningsmasse på over 3000 kvadratmeter. Leiren består av et administrasjonsbygg, tidligere forlegninger, undervisningsbygg samt garasjer og verksted. Taksten er satt til 11 millioner kroner.

Om kort tid vil det foreligge et salgsprospekt på eiendommen før man åpner for visning og bud. Det legges foreløpig opp til budfrist i siste del av september.

Er du på boligjakt? Sjekk vår eiendomsbase.

Regulert

– Leirområdet er i kommuneplanen avsatt for offentlig eller privat tjenesteyting, og det er klart man her kan tenke seg en rekke ulike aktiviteter som leirskoler, kurs og konferanser, sier eiendomsmegler Rolf Langeland i Norsk Landbruksmegling som har salgsoppdraget på eiendommen.

Interesse

Langeland forteller at det har meldt seg flere interessenter til eiendommen.
– Vi har merket interessen der ute. Det er i all hovedsak snakk om private, men også et par offentlige instanser har vært i kontakt med meg, sier Langeland.

Er du nysgjerrig? Sjekk hva nabohuset ble solgt for.

9,9 millioner

I tillegg til leiren skal også Dillingøy Gård selges. Her er taksten satt til 9,9 millioner kroner.
For det får man tilgang på en odelsfri gård på totalt over 2700 mål og en samlet bygningsmasse på over 1800 kvadratmeter, og kjøpsinteressen er på plass.

Eneboliger

I tillegg skal staten også kvitte seg med to eneboliger. Her er taksten satt til henholdsvis 1,375 millioner og 1,7 millioner kroner. Skulle noen få lyst til å kjøpe alt sammen, er altså den samlede salgssummen på 24 millioner kroner.

Les flere artikler om bolig og eiendom.

Konsesjon

Boligene og leiren kan overtas umiddelbart av en ny eier, mens gårdssalget må gjennom en konsesjonsbehandling.

I tillegg er det et leieforhold på gården som ny eier må forholde seg til.
– Gården har en god jordvei på 600 mål og en pen størrelse på skogen, men bygningene trenger vedlikehold, sier eiendomsmegler Rolf Langeland i Norsk Landbruksmegling.

LES OGSÅ: – Moss kommune vil ikke legge inn bud på Dillingøy

Artikkeltags