Som så mange andre boliger har det gamle våningshuset på den idylliske gården Østre Roer i Rygge blitt forandret gjennom tidene.

Men da Jeanine og André gikk igang med oppussingen av huset fra 1865, ville de ta det tilbake til det opprinnelige uttrykket.

Les flere saker om interiør og bolig

Det er en omfattende jobb, med riving, skraping, snekring og maling. Huset måtte isoleres og den gamle leiren under gulvet i første etasje ble fjernet. Husmovinduene fra 70-tallet ble erstattet med nye vinduer med gammelt utseende, i de opprinnelige vindusåpningene. En av stuene er bygget om til et lekkert baderom. Mye av jobben har de gjort selv, mens andre ting er overlatt til dyktige håndverkere.

LES OGSÅ: Fant drømmebadekaret fullt av snø

Da var det praktisk at familien bodde i kårboligen rett ved siden av, hvor André vokste opp. Under oppveksten var det Andrés bestemor som bodde i våningshuset.

Å gjenskape det gamle inngangspartiet med søyler er noe av det som fortsatt gjenstår. Gamle bilder viser hvordan det en gang så ut. Her ser man også tydelig at det er to vinduer på hver side av inngangspartiet. Overraskelsen var stor da de skulle sette inn vinduer i de opprinnelige vindusåpningene - og det viste seg at det ene av disse vinduene ikke hadde hatt noen åpning. Det er rett og slett et juksevindu man ser på de gamle bildene.

Midt oppe i byggearbeidene har de rukket å finne familiens favorittplass. I spisestua med åpen løsning inn til kjøkkenet samles familien på fire til felles måltider og andre aktiviteter.

Hør Jeanine fortelle om favorittplassen i videoen over.

Prosessen kan man også følge på bloggen hennes, Østre Roer - Restaureringen som gikk i oppfyllelse.

Her kan du se de første videoene i serien "Min favorittplass" - sesong 2: