– Det er en gründerdrøm som nå er i ferd med å gå i oppfyllelse, sier Vibeke Mork Sandersen som er daglig leder i aksjeselskapet Ulfven.
Ekteparet designer fliser etter mønstre fra gammel muslimsk kultur; fliser som de siste 150 årene er blitt produsert i blant annet Portugal, Spania, Frankrike og Sør-Amerika.
Flisene er av sement og brennes ikke, men blir soltørket.
– Sementfliser er et av få håndverk som fremdeles lages for hånd på samme måte som det alltid er gjort. Det gir flisene et unikt utseende. Ingen fliser er absolutt helt like, og alle våre fliser er laget etter den samme gamle marokkanske håndverkstradisjonen som går 300 år tilbake i tid, forteller ekteparet.
Tok av
Det var etter Gave og interiørmessen på Lillestrøm i fjor at markedsinteressen for de egendesignede flisene virkelig tok av, og enkeltmannsforetaket ble omdannet til aksjeselskap. I dag har selskapet 11 forhandlere i Norge, og flisene selges for øvrig også via en forhandler i Danmark. I tillegg til forhandlernettet selges også flisene direkte til privatkunder, i Norge og i Finland.
Flisene markedsføres gjennom navnet Ulfven som er navnet på den fasjonable boligen i Rygge som ekteparet kjøpte som et restaureringsobjekt i 2007.
Kvalitet
– Vi ser at stadig flere oppdager den særegne kvaliteten disse flisene har. Ikke minst har flere interiørkonsulenter fått øynene opp for bruken av disse håndlagde flisene, forteller ekteparet.
– Hvor stort kan dette bli?
– Vi tror vi ennå er i startgropen, og tror at salget vil kunne vokse betydelig, men vi ønsker også å være eksklusive. I det store norske flisemarkedet er dette et nisjeprodukt.
Kommer mer?
Flisesalget kan etter hvert også komme til å inngå i et mer omfattende sortiment. Ekteparet sysler med tanken om å importere og selge andre interiørartikler som de føler de kan stå inne for, og som kan passe sammen med flisene. Det kan være snakk om alt fra tapeter til møbler.
– Det som er viktig for oss nå, er å gjøre Ulfven-navnet kjent. Det er gjennom det nøkkelen til et større salg ligger, sier Vibeke og Ole-Petter Mork Sandersen.