Her kommer det 170 boliger

De nye planlagte boligene vil være på Rosnes-jordet ved siden av Rosnes bo- og servicesenter. Dette er et illustrasjonsfoto av hvordan feltet vil se ut etter utbyggingene.

De nye planlagte boligene vil være på Rosnes-jordet ved siden av Rosnes bo- og servicesenter. Dette er et illustrasjonsfoto av hvordan feltet vil se ut etter utbyggingene. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mellom 110 og 170 boenheter skal bygges på Rosnes-jordet i prosjektet «Perlebukta». Salget vil starte i september.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Det eneste man hører her er fuglekvitter.

Det er sånn folk vil bo, sier eiendomsmegler ved Meglergaarden, Fredrik Thoring, entusiastisk om boligplanene på Rosnes-jordet.

Sammen med eiendomsutviklerselskapet Solid Prosjekt AS skal de utvikle og selge boliger på jordet. Boenhetene vil både bestå av rekkehus og leiligheter. Prisene vil antakeligvis variere fra i underkant av to millioner kroner for de billigste boligene og syv millioner kroner for de dyreste.

Moderne stil

Når feltet er ferdig utbygd vil boligene huse mellom 260 og 300 mennesker. Målet er at boligene både skal appellere til barnefamilier og seniorer.

– Vi ønsker å lage noe særegent og stedstilpasset med moderne byggestil, sier prosjektutvikler i Solid Prosjekt AS, Hans Magnus Lutnæs.

– Så godt som alle boenheter skal få utsikt.

Perlebukta

Solid Prosjekt AS startet tanken på prosjektet for et år siden. I løpet av første kvartal i år kjøpte de tomten til 40 millioner kroner fra aksjeselskapet Rosnæs. Området er allerede ferdigregulert av kommunen til 170 boenheter.

Til nå har selskapet jobbet med utformingen av boligene. De har sendt inn rammesøknad til kommunen og forventer positivt svar i løpet av høsten. Planen er at salget vil starte i september. Byggeperioden vil være over en lengre periode. Boenhetene skal bygges over flere trinn, først med bygging av 35 enheter.

– Hvorfor navnet «Perlebukta»?

– Det er en perle beliggenhet og perle utsikt. Jeløy er jo Oslofjordens perle. Området er en perle i mange sammenhenger, sier Lutnes.

Visningshus

For øyeblikket tilrettelegger Meglergaarden for oppføring av et visningshus på 50 kvadratmeter på området. Det skal innredes med blant annet modell av feltet, kvaliteter fra den enkelte bolig og digitale fremstillinger av området og boligene. Visningshuset skal ha faste åpningstider fra salgsstart.

– Vi har erfaringer med visningshus tidligere. Da kan folk komme og ta i produktet de får. Kjøpsfølelsen blir ikke så skummel, sier prosjektutvikler Lutnæs.

Stort prosjekt

Utbyggingen på Rosnes-jordet vil føre til en trafikkøkning til området, men utbyggerne tror ikke det bli noe problem.

– Vi skal bygge gang- og sykkelsti opp til Nesveien. I tillegg skal vi etablere noen nye rundkjøringer. Alle boenheter skal enten få carport eller parkeringskjeller, forteller Lutnes.

Utbyggingen av Rosnes-jordet er ifølge Lutnæs den største feltutbyggingen på Jeløy i nyere tid, og kan også bli en av de siste store utbyggingene. Videre på Nordre Jeløy er det byggestopp. På Søndre Jeløy bygges for øyeblikket både feltene Sjøbadet Park med 90 boenheter og Vårlistranda med 18 boenheter.

Artikkeltags