Vi befinner oss hjemme hos bloggeren og tobarnsmoren, i et stilrent og ryddig hus. I stua står et spisebord som Heidi fikk i gave til bursdagen sin, og på kjøkkenet henger en lampe hun kjøpte i en bruktbutikk i Våler for 20 kroner.

Spistebordet var mørkebrunt, nå har hun pusset det ned og beiset. Det samme med stuebordet. På hylla på veggen står to store fjær i en krukke, omkranset av et stort fat og en hodeskalle av det som trolig er en hjort. I kjøkkenskapet står et brun service med tilhørende kopper.

- Jeg synes egentlig det var kjempestygt da jeg så det for første gang. Jeg forsto ikke hvordan kunne gå til innkjøp av noe sånt. Men så gjorde jeg det selv også, og nå skaper det en litt kul tvist på kjøkkenet vårt, forteller Heidi.

Egenskapt

For to år siden, flyttet Heidi og samboeren inn i et nytt hus. Der skulle så å si samtlige vegger males, og rom innredes. Hvor starter man?

– Jeg starter alltid med å velge farge og få veggene malt ferdig. Så starter jeg på selve innredningen, og velger møbler ut ifra fargene på veggen, forklarer Heidi.

Hvilken fage hun velger å male med, avhenger veldig av hvilket humør hun er i. For tiden har hun ”skyggeblå” på soverommet, men understreker at det kan endre seg fort.

– Det males her ganske ofte. Malingen som blir igjen bruker jeg på møbler. Ingenting går til spille, sier Heidi.

Og det er nettopp redesign og gjenbruk som er de beste stikkordene for å forklare stilen og interiørvalgene til Heidi. Hun bruker overraskende lite penger på hjemmet, selv om resultatet tilsier noe annet. Hun handler ofte i bruktbutikker og på salg, og bruker ikke unødvendige penger på nye ting.

Faktisk er det ingenting i hjemmet til Heidi som er kjøpt nytt og plassert rett inn der det nå står. På veien fra butikken og til gulvet hjemme har den eller det hatt et midlertidig stopp i hendene på Heidi. Et eksempel er den gamle tv-benken fra IKEA som nå fungerer som en benk ved spisebordet.

Finne løsninger

– Jeg hadde alltid hatt lyst på en slik type sittebenk, med en litt gammeldags stil, men aldri hatt råd. De har vært så fryktelig dyre. Plutselig en dag fikk jeg ideen om å gjøre om tv-benken til en slik type benk, så nå må vi finne på en annen løsning for hvor vi skal plassere alle dvdéne og spillene som opprinnelig stod der. Noe skal jeg vel komme opp med, ler Heidi.

Benken er malt fire ganger, pusset og snekret på. Nå er endelig Heidi fornøyd, og med et teppe og pynteputer på, er benken komplett. Men den kreative sjelen kan ikke garantere at hun ikke kommer til å gjøre noe med benken igjen.

– Jeg blir så fort rasløs, og vil endre på ting hele tiden. Det kan nesten grense til det slitsomme. Så fort jeg ser en idé eller et bra tips i et magasin eller på nett, må jeg oså prøve det. Det fører til at ting ofte står midt på gulvet her fordi at jeg enten holder på å male eller spikre et eller annet.

Ekte bloggestil

Som veldig mange andre, har Heidi sin egen blogg, kalt Regnbuedrops. Der legger hun ut bilder fra sitt eget hjem. Hun innrømmer at hun bruker veldig lang tid på å rigge istand hjemmet før ”fotoshoot”.

– Jeg er veldig opptatt av detaljer, og når jeg først skal ta bilder for å legge ut på bloggen, vil jeg at ting skal se fint ut. Derfor bruker jeg lang tid på å flytte og endre på ting for at bildene skal bli bedre. Og plutselig finner jeg en bedre løsning til et møblement, også blir det stående slik permanent.

På kjøkkenet til Heidi dufter det av nybakte cookies. I ekte blogger-stil danderer hun de pent på benken slik at journalisten kan ta bilde.

– Jeg vet ikke om jeg kan kalles en perfeksjonist, men jeg er opptatt av at ting skal se pent ut og fungere visuelt, sier hun.

Moderne skandinavisk

Har Heidi noensinne laget noe som ikke fungerer som det skal?

– Nå må jeg tenke meg om. Som regel blir jeg faktisk fornøyd med det beste, og hvis ikke bare endrer jeg igjen. Jeg husker en gang jeg lagde en stor, lang pult som skulle henge på veggen. Den datt ned, så den måtte jeg kaste.

Heidi kaller sin egen stil for moderne skandinavisk, med innslag av asiatisk. Det er synlig på de ulike små detaljene hun har plassert rundt omkring i hjemmet. Før hadde hun en mer afrikansk stil, med flere farger og tunge møbler. Hun skifter stil fort, og det gjelder å finne sin personlige vri.

Da Heidi var mindre, elsket hun å leke med Barbie. Eneste forskjellen fra Heidi og de andre jentene var at Heidi ikke brydde seg noe om dukken, men brukte all sin tid på å dekorere og ommøblere i hjemmet, dukkehuset, til Barbie. Helt siden den tid har Heidi vært interiørfrelst.

Aldri ferdig

Det er ikke snakk om at hjemmet til Heidi og familien noensinne er klart og ferdig for godt. Det kan hele tiden forbedres, selv om hun innrømmer at hun nå er ganske godt fornøyd.

– I det siste har jeg gjort veldig mye hjemme og brukt mye tid og krefter, slik at jeg nå begynner å se lyset i enden i tunnellen. Jeg har et skap i soverommet som jeg ikke får lukket igjen, det er for skjevt. Det er neste punkt på planen.

- Og når skapet er rettet opp og lukket igjen, hva skal du gjøre da?

- Innen den tid skal jeg love deg at jeg har funnet noe annet i huset som jeg synes bør gjøres.