Vil be Thon på en hotellprat

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Fra Olav Thon-gruppen avvises det at hotellplanene i Moss sentrum er skrinlagt. Nå vil ordføreren ta en prat med Thon om fremdriften.

DEL

Denne saken har igjen blitt aktualisert etter at Frp og Venstre har sagt at de ser for seg et spleiselag med en privat utbygger av et hotell for at byen også skal få en ny, stor scene for kulturlivet.

Aps Tomas Colin Archer mener også at Moss kommune bør være en medspiller for at byen skal få et nytt hotell. I denne sammenheng har Frp trukket fram Widar Salbuviks gamle forslag om et hotell med badeland tilknyttet svømmehallen.

Fra Olav Thon-gruppens ledelse avviser Øystein Trøseid at planene om et sentrumshotell i Th. Petersonsgate i Moss er lagt døde.

– Markedet er veldig usikkert for tiden. Derfor er vi avventende i forhold til hotellprosjektet i Moss. Men vi har altså ikke lagt planene i skuffen for godt.
– Hva sier du til utspillet om et spleiselag med kommunen og en mulig tomt ved Nesparken?
– I utgangspunktet holder vi fast ved vårt prosjekt i Th. Petersons gate 7. Men det er klart at vi kan drøfte andre løsninger også. Det er bare å invitere Olav Thon til en prat, sier Øystein Trøseid.

Jeg mener at vi i tillegg bør snakke med folk som Petter Stordalen og andre store hotell eiere i landet. Det er viktig at vi kommer videre med disse planene.

Og det har ordfører Tage Pettersen tenkt til å gjøre med det første.
– Ja, det har jeg faktisk tenkt til å gjøre. Fra kommunens side er han en interessant mann å snakke med. Dessuten har han jo en reguleringsplan for dette området. Derfor vil vi gjerne høre mer om fremdriften for prosjektet.

- Moss trenger nemlig et konferansehotell. Derfor vil vi også lytte til andre aktører som er i dette markedet. Nå starter jo for øvrig det danske flyselskapet DAT med flere norske innenlandsruter fra Moss lufthavn Rygge. Det betyr flere overnattingsgjester, påpeker Tage Pettersen.

Frps varaordfører, Erlend Wiborg, vil gå enda bredere ut.
– Jeg mener at vi i tillegg bør snakke med folk som Petter Stordalen og andre store hotell eiere i landet. Det er viktig at vi kommer videre med disse planene. Med et badehotell i Nesparken kan vi også få en oppgradering av svømmehallen. Men det må være et klart politisk flertall for planene, understreker Erlend Wiborg.

Les også:

Thon lager egen reguleringsplan for hotell

Sindre W. Mork raser mot planene om høyt hotell i sentrum

Thon legger hotellplaner for Moss på is

Thons hotellplan for Moss

NHO vil ha mer aktiv markedsføring av Østfold

Artikkeltags