Utenfor inngangsdøren til interiørblogger Julie lukter det sterkt av hvite, nymalte hagemøbler.

– Det er påskens prosjekt, forteller Julie i det hun åpner døren, med en liten ettåring hengende rundt benet.
Julie er småbarnsmor, barnehageassistent og så full av kreative ideer at det knapt er en gjenstand i huset som ikke er fikset på eller laget selv. Her må du lete lenge etter kostbar design, masseprodusert interiørpynt og IKEA-løsninger.

STORT BILDEGALLERI: Se bildene fra Julies hjem og bli inspirert!

En drømmeverden

For drøye to år siden mistet Julie og mannen Aleksander et barn. Julie trengte et sted å flykte til, en verden der alt var bare pent, gøy og lettsindig. Et sted hun kunne tenke på noe helt annet.

Hun begynte å blogge. Først og fremst for å gjøre seg selv glad. Nå håper hun bloggen kan spre glede til flere.

– Jeg ønsker å inspirere folk. Skape kreativitet og motivere, og vise at det aller meste er ganske lett.

Potettrykk

Den lille familien på tre skal være hjemme denne påsken. De skal kose seg sammen, slappe av, være ute, se på blomstene som spirer, og klargjøre uteplassen til en billig penge. Og spise masse kylling.

– Vi har nettopp vært ute og handlet til uteplassen. Bilen er full av madrasser, fleecepledd og putefyll. De siste to dagene har vi malt. I kveld skal det sys! Sitteputer og pynteputer, forteller Julie, oppglødd og spent.
Mens uteplassen klargjøres til varmende vårsol er det pyntet til søt påske inne, på kreativt, hjemmekoselig og billig vis.

I blant så tar man det men har... Pynter litt her, og dekorerer litt der...

Julie er ikke redd for å kopiere kjent design og blande gammel tradisjon med moderne utforming. Og slik ble årets påskeduk, påskepute, påskebilde og påskevimpel til.

Et minne fra barnehagen om enkel potettrykk av hanekam på en stoffbit var spiren til inspirasjon for Julie. Oppdatert med det moderne cross-mønsteret ble resultatet et dekorativ og moderne påsketrykk med gode assosiasjoner.

LES OGSÅ: - Folk skal ha gult

Litt gult og godt

For Julie virker det meste enkelt. Hun tapetserer, maler, lager potettrykk, syr, og lager decopage i en fei. Men heldigvis er hennes påskepynt-tips overkommelig.

– Litt godteri og noe gult, så er du i boks. Påsken går så fort, så det er dumt å ta helt av med pynten.
Sønnen Sofus er litt over ett år, og Julie er hjemme med han, i ulønnet permisjon. Uten sertifikat.

– For å få det jeg vil ha må jeg stort sett ta noe av det jeg har og lage det selv. Det er jo uansett mye morsommere. Det er min hobby for å ha det bra.

For flere påsketips and annen inspirasjon, ta en titt på Julies blogg her.

Se oversikten over lokale bloggere her: Mer enn 150 re registrert