Eldrerådet frykter for ulykker

Fornøyd: Ingar Nilsen i eldrerådet er glad for at ordføreren vil forfølge saken. Direktøren i Bastø Fosen sier at de er i dialog med Statens vegvesen. foto: Helge W. knoll

Fornøyd: Ingar Nilsen i eldrerådet er glad for at ordføreren vil forfølge saken. Direktøren i Bastø Fosen sier at de er i dialog med Statens vegvesen. foto: Helge W. knoll

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Moss Ap tok opp problemene for passasjerer med rullatorer og barnevogner i bystyret. Ordføreren lover å støtte Ap og eldrerådets kamp.

DEL

Etter at Bastø Fosen kuttet ut de egne tårninngangene for gående passasjerer, har det kommet en rekke reaksjoner. Folk med krykker, rullatorer og barnevogner føler seg utrygge kloss inntil store trailere.

Dette tok Aps gruppeleder, Tomas Colin Archer, opp i det siste bystyremøtet. Dette skjedde etter en henvendelse fra lederen i eldrerådet, Ingar Nilsen.

Og utspillet fikk full støtte hos ordføreren og resten av bystyret. Ordføreren vil ta saken opp med Statens vegvesen, som sitter på konsesjonen Bastø Fosen har for ferjetrafikken.

Fikk ikke svar

– Fra kommunens side skrev vi et brev til selskapet om disse problemene for en tid siden., forklarer ordfører Tage Pettersen. Vi ba om et snarlig svar, men Bastø Fosen har ikke kommet med noen reaksjoner. Derfor løfter vi nå saken opp et nivå og tar den med Statens vegvesen, som kan instruere ferjeselskapet.

– Jeg tok for øvrig ferja selv for noen dager siden. Og det oppleves rett og sett som ubehagelig å gå i land med store trailere tett innpå seg. Med kulde og snø er det helt uholdbart at gående skal stå på et åpen bildekk før de kommer i land, understreker Tage Pettersen.

I Moss har også kommunelegen reagert og sendt brev om saken. Eldrerådet og ordføreren i Horten synes forholdene er like håpløse som sine kolleger i Moss.

Glad for støtte

– Jeg er glad for denne støtten fra ordføreren og bystyret. Det er flott at denne saken blir tatt tak i nå, sier lederen i eldrerådet i Moss, Ingar Nilsen.
– Med snø og hålkeføre blir det nemlig enda verre for folk med rullatorer og barnevogner. Det er både smalt og trangt, og føles veldig utrygt når en diger trailer tårner opp ved siden av deg.

– Eldrerådet i Moss har vært i kontakt med eldrerådet i Horten og vi er helt samkjørte i denne saken. De synes også at dette er uholdbare forhold for passasjerer som må gå om bord.

– Etter at Moss Avis skrev om denne saken i forrige uke, har jeg også fått mange reaksjoner. Folk synes det er helt på sin plass at Bastø Fosen får krav om en bedre behandling av sine kunder, sier Ingar Nilsen.

Saksbehandler Edgar Barsjø i Statens vegvesen forklarer at det er få konkrete krav i dagens konsesjon til ombordstigning for gående passasjerer. Men påpeker at det skal være en trygg atkomst.

Han fremholder at det kommer langt mer spesifikke pålegg om dette i den nye konsesjonen.

Artikkeltags