Gå til sidens hovedinnhold

Emballasjedronningen

Artikkelen er over 16 år gammel

Med lån til over pipa på en ennå ikke ferdigbygd bolig, klinte Line Alfheim Opperud til med kjøp av emballasjebedriften Nordic Pack. Nå fem år senere ruller millionene inn som aldri før i grossistvirksomheten.

Siden kjøpet i 2000 er omsetningen doblet. Nordic Pack kunne i fjor vise til salgsinntekter på over 16 millioner kroner samtidig som man skiltet med et resultat før skatt på 1,3 millioner.
Bedriften som fra 1. september flytter fra Solgård Skog i Moss til sitt plitter nye bygg i industriområdet Dillingtoppen i Rygge, er Norges største emballasjegrossist på plast og glass.
Glassflasker, plastkanner, korker og lokk kjøpes i stort volum fra inn fra kjente produsenter og selges videre til alle typer kunder etter at varene er blitt pakket om i mindre enheter på Krapfoss Industrier.
– Enten det er tante som trenger glass til syltetøyet eller det er Honningsentralen som skal ha sitt, stiller vi opp. Vi har 3.500 kunder i Norge, sier Line Alfheim Opperud.

Ikke pengefokus

At bedriften er blitt en økonomisk suksess, skyldes ifølge Opperud ikke et stort begjær etter penger.
– Pengene har aldri vært drivkraften min. Det jeg har ønsket er å skape noe, men den positive utviklingen kunne ikke det ha skjedd uten at alle ansatte dro lasset sammen. Vi har en flat organisasjonsstruktur hvor alle åtte ansatte jobber sammen. Alene hadde jeg ikke klart noen ting, sier Line Alfheim Opperud.
På eiersiden er hun derimot helt alene. 100 prosent.
– Men jeg har gode samarbeidspartnere, ikke minst i styret. Her har jeg bevisst valgt å holde familien utenfor. Skulle mannen min ha sittet i styret, ville det ikke drevet firmaet framover på samme måten, sier Line Alfheim Opperud.

Gutter og klær

Bortsett fra ett års handelsskole, er den boklige lærdommen ikke mye å skryte av.
– Nei, jeg var nok mest opptatt av gutter og klær da andre tenkte skole. Det jeg egentlig ønsket var å starte min egen veskebutikk, men i påvente av at Amfibygget i Moss skulle bli ferdig, ble jeg arbeidsledig. Via Manpower fikk jeg en vikarjobb på Nordic Pack. Så ble jeg ansatt, og da eierene i Superfos ville selge, slo jeg til. Jeg så det lå et potensiale i bedriften, sier Line Alfheim Opperud.

Byr på seg selv

Ytterst få bedrifter i Norge er heleid av kvinner. I næringslivet har likevel Line Alfheim Opperud aldri blitt møtt med fordommer fra sine mannlige kolleger.
– Jeg tror det gjelder å by på seg selv. Er man utadvendt og står på, går det greit. Jeg har alltid jobbet med menn, og har aldri hatt problemer med det.
– Og nå som du har gjort det så bra kan du vel selge hele bedriften og bare nyte livet?
– Nei, hva i all verden skulle jeg da finne på. Nei, selge gjør jeg ikke, men jeg har tatt meg den frihet at jeg ikke kommer på jobb før klokken 10 om morgenen, sier Line Alfheim Opperud.