Får førsterett på flaggstengene

FØRSTERETT HK Herulf Moss spiller håndball på øverste nivå og skal prioriteres når det gjelder flagging på kommunale flaggstenger. – Men faren for «kollisjoner» med Moss FK og Sprint-Jeløy er relativt liten, tror HK Herulf-leder Erik Reier.

FØRSTERETT HK Herulf Moss spiller håndball på øverste nivå og skal prioriteres når det gjelder flagging på kommunale flaggstenger. – Men faren for «kollisjoner» med Moss FK og Sprint-Jeløy er relativt liten, tror HK Herulf-leder Erik Reier. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ved en «stevnekollisjon» vil HK Herulf Moss, selv med nedrykk fra øverste nivå, ha førsteretten til å bruke kommunale flaggstenger.

DEL

Dette framgår av papirene til dagens møte i formannskapet i Moss, der én av sakene handler om idrettsklubbers lån av Moss kommunes flaggstenger – det vil si et tillegg til kommunens flaggreglement, som ble vedtatt på senhøsten i 2008.

Rydde opp

– Dette er et forsøk på å rydde opp, slik at vi får klare linjer for idrettens bruk av flaggstengene våre, forklarer ordfører Tage Pettersen (H), som selv har bedt om å få saken på kartet.

I rådmannens forslag til vedtak gjøres det klart at tillatelse til å benytte flaggstengene som tilhører kommunen, gjelder ved spesielle arrangementer og for de to øverste divisjonene i idrettsgrenser som er godkjent av Norges Idrettsforbund.

Jeg regner med at det med to divisjoner er en skrivefeil. Dette er et reglement for framtida, så posisjonen klubbene imellom kan selvsagt endre seg

Utvalgte

Den av klubbene i Moss som til enhver tid ligger høyest på divisjonsstigen, får førsteprioritet til utvalgte flaggstenger i nærheten av hjemmearenaen pluss enkelte i Moss sentrum – om formannskapet følger rådmannen.

– HK Herulf Moss har spilt på øverste nivå i håndball, mens Moss FK og Sprint-Jeløy er på nivå 3 og 4 i fotball?

Endringer

– Jeg regner med at det med to divisjoner er en skrivefeil. Dette er et reglement for framtida, så posisjonen klubbene imellom kan selvsagt endre seg, sier ordføreren.

På dager da Moss FK spiller hjemme på Melløs, har klubben tillatelse til å heise sitt flagg på tre flaggstenger ved rådhuset, fire ved Kanalen, fire ved Vincents Buddes plass, én i Møllebyen, to ved Mossefossen, seks i Nesparken og én ved Mossehallen.

HK Herulf har siden 2009 hatt dispensasjon til å heise sitt svarte og gule flagg på én stang utenfor Mossehallen, én ved rådhuset og to ved Kanalen.

Lite problematisk

– Det er rett og rimelig at vi får førsterett. Selv om vi rykket ned, vil det fremdeles være en forskjell i vår favør, sier HK Herulf-leder Erik Reier.

– Men når det er sagt, tror jeg ikke det blir noe problem. Vi spiller stort sett i vinterhalvåret og MFK og Sprint i den lyse årstid. Problematisk kan det bli den dagen MFK og Sprint er på samme nivå. Men jeg er sikker på at alle er så smidige at vi ordner opp oss imellom, sier Reier til Moss Avis. n

Artikkeltags