Gå til sidens hovedinnhold

Én av to ferjekaier ferdig oppgradert

Artikkelen er over 3 år gammel

Nå er første del av oppgraderingen på ferjeleiet i Moss ferdigstilt.

På grunn av arbeidene har én av de to ferjekaiene i Moss vært stengt siden arbeidet startet i midten av november i fjor. Kun fire av fem ferjer har vært i drift, og dermed har det vært færre avganger enn normalt.

Fra fredag 23. mars klokken 04:30 blir det igjen normal ruteavvikling med fem ferjer i drift igjen på sambandet Moss-Horten, melder Vegvesenet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Bygger om ferjeleie for 17 millioner 

- Vi har bygd ny ferjekaibru, utvidet eksisterende og bygd en helt ny dykdalb, det vil si et fortøyningsfundament, med fendere og nye tekniske installasjoner. Dette er gjort for å oppfylle nye krav til slike ferjekaibruer, og for å tilpasse kaien bedre til de nye Bastøferjene, forteller prosjektleder Elin Bustnes Amundsen i Statens vegvesen.

Pælearbeidet har vært av det støyende slaget, og etter at en stor del av befolkningen i Moss mistet nattesøvnen like før jul i fjor måtte kveldsarbeidet stanses.

LES SAKEN HER: Ble du vekket av bråk i natt? Da var du ikke alene...

Påsketrafikk

Men fra fredag blir igjen alle fem ferjer i drift etter ordinær rutetabell mellom Moss og Horten.

- Det er dermed igjen full kapasitet i sambandet til å møte påsketrafikken til helgen, sier administrerende direktør Øyvind Lund i Bastø Fosen.

Starter opp i høst

Arbeidet med oppgraderingen av det andre ferjeleier i Moss starter til høsten.

- Dermed blir det en ny periode med én ferge mindre i drift. Arbeidene er lagt til periodene med lavest trafikk på ferjesambandet, slik at de er minst til ulempe, forteller prosjektleder Amundsen.

Så da må kanskje må folk i Moss belage seg på enda flere våkenetter?

Det er entreprenøren ALTi bygg og anlegg som utfører oppgraderingsarbeidet for Statens vegvesen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.