Ferja skulle ha ankommet Sandefjord 22.30 onsdag kveld, men seilet forbi og til Moss.

Værstasjonen på Fuglevik i Rygge viser at det var full storm i kastene natt til torsdag.

En tipser fortalte onsdag kveld at ferja kjørte forbi Sandefjord. En annen tipser bekreftet dette, skriver Sandefjords Blad.

– Jeg har fått melding av kona mi som sitter på Color Viking. Hun forteller at de må legge til kai i Moss. De er ikke framme før klokken 24, sa Richard Stillwell til avisa.

En annen tipser som siteres hevder at ferja slet med været og at stabilisatorer ikke funket som de skulle.

– Det er et teknisk problem kombinert med været som gjorde at kapteinen går til Moss for å legge til der, fortalte salgs- og markedssjef for Sandefjord, Erik Karlsen, i Color Line til Sandefjords Blad.

Ifølge Color Line var det seks meter høye bølger og en liten storm i fjorden. Det var cirka 60 passasjerer ombord, ifølge selskapet.

Klokken 08:10 viste oversikten på nettstedet Marinetraffic at Color Viking var i ferd med å reise ut av Moss.

(Saken fortsetter etter bildet)

 

– Passasjerene ble kjørt hjem i drosje sent i går kveld. Personbilene og åtte trailere står fortsatt på ferja, opplyser konserndirektør kommunikasjon og samfunnskontakt Helge Otto Mathisen til Tønsbergs Blad torsdag morgen.

Kaia i Moss er ikke bygd for å ta imot bilene fra skipet. Derfor ble de værende ombord. Onsdagens passasjerer får hente bilene sine på kaia i Sandefjord på torsdag.

Planen til selskapet var at Color Viking skulle gå som normalt fra Sandefjord klokken 10 torsdag morgen, men det rakk den ikke.

– Den avgangen blir kansellert. Og dermed blir det ingen avgang fra Strømstad til Sandefjord i ettermiddag heller. Men fra i ettermiddag vil det være normal drift fra Sandefjord igjen, sier Mathisen videre.