Hvordan har DU det, og hvordan trives du i lokalmiljøet ditt? 

VIL HA SVAR: Ordførerne Reidar Kaabbel, René Rafshol, Inger-Lise Skartlien og Hanne Tollerud, sammen med virksomhetsleder i Våler Eline Uthus og folkehelsekoordinator i Moss, Agnethe Weisæth.

VIL HA SVAR: Ordførerne Reidar Kaabbel, René Rafshol, Inger-Lise Skartlien og Hanne Tollerud, sammen med virksomhetsleder i Våler Eline Uthus og folkehelsekoordinator i Moss, Agnethe Weisæth. Foto:

Hvordan har du det, og hvordan trives du i lokalmiljøet ditt?  Det vil kommunen og fylkeskommunen ha svar på.

DEL

Befolkningsundersøkelsen «Oss i Østfold 2019» skal gjennomføres i slutten av mars. Da vil 70.000 østfoldinger få mail med spørsmål om helse, trivsel, arbeid og nærmiljø.

Ordførere i Moss, Rygge, Råde og Våler oppfordrer alle som får mailen til å svare:

– Vi ber om at så mange som mulig svarer. Det er viktig for oss for at vi skal treffe med tiltakene som iverksettes, sier mosseordfører Hanne Tollerud.

– Dette er en anledning til å få helseopplysninger direkte fra folk. Det handler om selvopplevd helse, hva folk kjenner på selv. Alle svarene blir anonymisert, og ingen ting er sporbart, sier Agnethe Weisæth i Moss kommune og Eline Uthus i Våler kommune.

Alle i Våler

Et representativt utvalg voksne over 18 år vil bli få mailen:

– Nesten alle voksne i Våler får. Det er ekstremt viktig at alle svarer, sier vålerordfører Reidar Kaabbel.

Bak undersøkelsen står Folkehelseinstituttet i samarbeid med fylkeskommunen. Svarene vil bli brukt i arbeidet både i Østfold fylkeskommune og i kommunene.

Slike folkehelseundersøkelser har også vært gjennomført tidligere , men nytt i år er at undersøkelsen er digital:

– Det er veldig greit å kunne gjøre det på mail. Da kan man sitte og svare hjemme i sofaen, sier ordførerne.

Artikkeltags