Gå til sidens hovedinnhold

– Dette duger ikke

Artikkelen er over 3 år gammel

Statens vegvesen har hatt en rekke kontroller rundt på vegene i det siste, hvor de fokuserer spesielt på lys og dekk, i tillegg til andre feil og mangler.

Dekket på bildet sto på en bil som ble stoppet under en slik kontroll i Follo torsdag.

– Dette dekket duger ikke på norske veger i oktober, skriver Statens vegvesen på Twitter.

I den samme kontrollen ble to kjøretøy avskiltet, og en person fikk beltegebyr. 12 fikk mangellapp.

Under kontroller i Indre Østfold fredag fikk 17 personer fordelt på 365 biler gebyr for manglende bilbelte. I tillegg ble tre biler avskilta.

Lys og dekk

Vegvesenet har forskjellig type kontroller. Noen ganger er det tilfeldige biler som stanses, andre ganger bruker man en kamerabil for å plukke ut biler som har begjæring på seg.

– Hovedtema nå er lys og dekk. Det går mot mørkere tider og noen biler kommer enøyde. I mørket resulterer det i kjøreforbud.  Vi sjekker om det er lyspærer som ikke virker, ser over bremser, sjekker alt av dokumenter,  at bilen er EU-godkjent og at det ikke er noen utestående avgifter. Og vi sjekker at eierforholdene er i orden, at kjøretøyet er omregistrert og forsikringen på plass, sa kontrolleder Vidar Samuelsen i Statens Vegvesen til Amta i forrige uke.

Det er mye dårlige dekk.

– Det er en del som ikke har tatt av vinterdekkene og bruker dem opp på sommerføre. Så det er mye halvdårlige vinterdekk. Har man mønsterdybde under 1,6 mm, får man 750 kroner i bot per dekk, sa han.

Det gjelder bare ut oktober. Fra 1. november er det er krav om en mønsterdybde på minst 3 mm uansett om man har sommerdekk eller vinterdekk, og da får man samme bot per dekk med en mønsterdybde mindre enn det.

Les også

I kø for dekkskift på Mosseporten

 

Kommentarer til denne saken