Gå til sidens hovedinnhold

Fant påkjørt rådyr i veikanten

Artikkelen er over 3 år gammel

SISTE: Tirsdag morgen har det skjedd en "utvikling i saken". Det viser seg at viltpåkjørselen var meldt til politiet av vedkommende som var uheldig å treffe dyret, men dyrekadaveret har likevel blitt liggende igjen i grøftekanten.

Bakgrunn: Ulf Veidahl, som er styremedlem i Moss og Våler jakt og fiskelag, postet mandag et hjertesukk på facebooksiden samfunn og politikk i Våler.

- Ja, jeg bare måtte, sier Veidahl, som la ut et bilde av et påkjørt rådyr med følgende melding: "Denne ble påkjørt ved veigarasjen på Vålerveien i natt eller i dag tildig (ved Winge graveservice). Ingen har meldt fra!", skriver Veidahl, som dobbeltsjekket med viltansvarlig i Våler kommune om noen hadde meldt fra om påkjørselen. Det hadde det ikke.

- Dette er rett ved der broren min bor, og det er han som har tatt bildene. Det kan virke som om mange tror det er straffbart å kjøre på dyr, men det er det altså ikke. I dette tilfellet var råddyret "heldig" ettersom det kan se ut som om det døde ganske raskt, men hva med de dyra som stikker til skogs med forferdelige lidelser, spør Veidahl.

- Hva skal man gjøre om uhellet er ute, da?

- Det er bare å ringe til politiet på 02800. De har nummeret til kontaktpersoner i hvert enkelt kommune som rykker ut. Også dersom dyret bare er skadet og så stukket til skogs, forteller Veidahl, som ellers ber bilister om å merke stedet der påkjørselen skjedde, slik at det er lettere å finne stedet de skal starte søket.

Han er selv med i en gruppe på 5-6 som rykker ut for å søke etter skadde dyr i Rygge, Råde og Moss. Og han er ikke i tvil om hvillen vei som er mest utsatt.

Les også

Først ut med ekstraordinær båndtvang: – Vekker engasjement

- Det er uten tvil Larkollveien. Fra begge sider, sier Veidahl.

- HVor mange dyrepåkjørsler rykker dere ut på i året, da?

- Det er veldig mange. Nå er det flere i uka, så det er lurt å kjøre pent, sier Veidahl.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.