Gå til sidens hovedinnhold

Foreslår to timers gratis parkering

Artikkelen er over 12 år gammel

Flere tomme butikklokaler i sentrum skremmer politikerne. – Vi forslår nå to timers gratis parkering i sentrum for å hjelpe handelsstanden.

Denne uttalelsen kommer fra Frps, Erlend Wiborg. Han mener dette kan være et viktig tiltak for å få flere til å handle i bykjernen.
Problemet med stadig flere tomme lokaler i sentrum ble også diskutert under det siste møtet i Moss bystyre. Under behandlingen av reguleringsplanen for Høyda og Melløs-området, så fremholdt Eirik Tveiten (Rødt) at denne planen kan åpne for et nytt kjøpesenter i dette strøket. Dette advarte han mot på det sterkeste og fremholdt at flere forretninger i dette området kan ta livet av næringsdrivende i sentrum og føre til at arbeidsplasser her forsvinner.

Vil hjelpe

Men et klart flertall sa ja til planen. Fra Ap ble det poengtert at ordføreren nå skal ta et initiativ til å møte de næringsdrivende i bykjernen og høre hvilke tiltak som må til for å styrke handelen her.
Nå er imidlertid Frps Erlend Wiborg på banen og han vil foreslå to timers gratis parkering på kommunens plasser i sentrum. – Dette er et forslag for å hjelpe handelsstanden i dette området, forklarer han.
– Vi ser at stadig flere lokaler blir stående tomme i sentrum. Dette er en skummel utvikling, som vi selvsagt ikke ønsker. Derfor mener vi at gratis parkering i to timer er vel verdt et forsøk. Men det må ikke være gratis hele dagen, for da får man ingen utskiftning på P-plassene. Og nå har jo Mors cafe møtt velvilje, så da håper jeg at Ap synes andre forretninger i sentrum er like viktige, sier Wiborg.
Og ordfører Paul-Erik Krogsvold er ikke negativ til utspillet fra Frp. – Jeg skal ta initiativ til et møte med gårdeiere og handelsstanden i bykjernen og da vil jeg ta med meg dette forslaget dit for å få høre deres reaksjon.

Flott

Men jeg vil ikke si mer om hva dette møtet skal handle om. Det er jo ikke meningen at de som skal inviteres skal lese om dette i avisen på forhånd, sier Krogsvold.
Men Finn Frisenfeldt Horn i Moss Handelsstandsforening, synes forslaget fra Frp er flott. – Dette kan være veldig viktig for oss. Men det må som sagt begrenses til et par timer, sier han.
– I tillegg er vi opptatt av bedre skilting. Når man i dag kommer fra fergene, så står det ingenting om at ett av Østfolds mest spennende kjøpesentre ligger et steinkast unna. Men kommunen skal ha ros for et meget godt arbeid med å oppruste Gågata, understreker Finn Frisenfeldt Horn.