17. august delte Frps stortingskandidat Erlend Wiborg en artikkel om Senterpartiet på Facebook. Artikkelen hadde tittelen «Sp vurderte å nekte deg svenskehandel, legge ned taxfree og doble flypassasjeravgiften». Ingen av disse tingene stemmer, ifølge ABC-nyheter.

Wiborg delte en artikkel som var publisert på nettstedet dinavis.no 27. februar. I artikkelen ble det hevdet at Senterpartiets programkomité foreslo å fjerne adgangen til å innføre alkohol- og tobakkvarer toll- og avgiftsfritt til Norge, samt å fjerne kvotene for innførsel av alkohol og tobakk fra utlandet, foran landsmøtets programdebatt i mars. 

Men i følge ABC-nyheter framkom ingen av disse forslagene verken i programkomiteens utkast, eller i endringsforslagene.

– Jeg delte artikkelen fordi innholdet i den er korrekt. Det står at dette er noe Sp vurderte, og hva de vedtok, svarte Erlend Wiborg da han ble kontaktet av ABC-nyheters journalist.

Journalisten gjorde Wiborg oppmerksom på at opplysningene om programkomiteens forslag var «fake news» og at disse forslagene aldri ble fremmet av programkomiteen til Senterpartiet.

– Hvis det stemmer, er dette fake news. Da vil jeg selvfølgelig fjerne delingen, svarte Erlend Wiborg, som skal ha slettet artikkelen umiddelbart etter samtalen med ABC-nyheters journalist.