Gå til sidens hovedinnhold

Pressemelding fra Råde Frp

Artikkelen er over 3 år gammel

Kollektiv utmeldelse

Styret, og kommunestyregruppen i Råde Frp melder seg nå samlet ut av partiet.

Dette er en reaksjon på partiets oppfølging av varslene mot stortingsrepresentant Ulf Leirstein.

– Vi har nøye fulgt med på Frp Østfold og Frp sentralt sin behandling av varslene om Ulf Leirsteins handlinger. Vi er skuffet over at så alvorlige saker ikke har blitt tatt mer på alvor, og over at man er mer opptatt av å tilsløre og tie ihjel enn av å rydde opp i en ukultur det har vært varslet om over år. Vi kan ikke stå inne for den håndteringen som Frp både på fylkesnivå og sentralt her har vist, og ønsker ikke å bli assosiert med den type handlinger eller drive valgkamp for slike holdninger.

Vi har med beklagelse sett på at ungdommer i partiet over lengre tid har mistet idealismen og lysten til å utgjøre en forskjell i samfunnet. Lokalsamfunnene er avhengige av å kunne rekruttere unge mennesker til politiske verv og samfunnsoppdrag for å utvikle seg videre, og for at vi fortsatt skal ha et sterkt demokrati.

Vi ser det derfor som alvorlig at partiet velger å verne en voksen stortingsrepresentant som innrømmer å ha gjort disse tingene, fremfor å ta ungdommene som har blitt utsatt for dette på alvor.

Når partiet nå svikter ungdommen ved å stikke hodet i sanden, kan vi ikke lenger tie stille. Vi må kunne sende våre ungdommer inn i politikken i visshet om at de blir tatt vare på.

Vi skal fortsette å stå på for Rådes innbyggere og være med på å utvikle bygda vår videre. Det er vi lovlig valgt til å gjøre, men det blir heretter som medlemmer av partiet Høyre.

Sign.

Frederikke Stensrød, varaordfører

Arild Norum, lokallagsleder, vara til kommunestyret

Kjersti Bakker, kommunestyre, gruppeleder

Ivar Øvrevåge, kommunestyre

Merethe S. Ekeberg, kommunestyre

Stine H. Stensrød, kommunestyre

Odd Roger Duun, vara til kommunestyret

Reidun Isebakke, vara til kommunestyret

Terje Lerstein, vara til kommunestyret

Stephan B. Johansen, vara til kommunestyret

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.