Disse sju ble takket denne uka

BLE TAKKET: Engin Tenekeci og ordfører Hanne Tollerud.

BLE TAKKET: Engin Tenekeci og ordfører Hanne Tollerud. Foto:

Engin Tenekeci, Per Berg, Thore Hunsrød, Liv Stylegar, Inger Margrethe Lie, Inger Wennersten og Trond Nilsen ble denne uka takket for sin frivillige innsats.

DEL

De sju var valgt ut som deltagere i ildsjelkalenderen i Moss og Rygge, og fikk i løpet av uka takk, blomst og diplom av ordfører eller varaordfører for sin innsats som frivillige. I juryens begrunnelse beskrives de slik:

Engin Tenekeci får anerkjennelse for sitt arbeid med aktivitet og inkludering. Både som privatperson og gjennom Mangfoldhuset i Moss har han bidratt til mye aktivitet og inkludering, for eksempel gjennom matkurs og dragefestivalen gjennom to år. Han har også bidratt til å få ulike innvandrermiljøer med på stortingsbesøk og andre aktiviteter for å møte politikken.

BLE TAKKET: Per Berg og ordfører Inger-Lise Skartlien.

BLE TAKKET: Per Berg og ordfører Inger-Lise Skartlien. Foto:

Per Berg har gjennom 40 år vært en drivkraft for musikkmiljøet i Moss. Han har ikke bare vært en svært engasjert person og medlem i Krapfoss Hornorkester, men også vært en ivrig hjelper for den enkelte musikant, gammel som ung. Han ses gjerne syklende rundt i Moss med både noter og instrumenter til både seg selv og andre.

BLE TAKKET: Liv Stylegar og ordfører Hanne Tollerud.

BLE TAKKET: Liv Stylegar og ordfører Hanne Tollerud. Foto:

Liv Stylegar er den mest hjelpsomme personen som har alltid vært der for de andre. I tillegg til egen familie og jobb, har hun alltid stilt opp frivillig for å bidra til å hjelpe andre. Hun er virkelig en hverdagshelt som jobber i det stille.

BLE TAKKET: Inger Martrethe Lie og ordfører Hanne Tollerud.

BLE TAKKET: Inger Martrethe Lie og ordfører Hanne Tollerud. Foto:

Inger Margrethe Lie jobber som frivillig på kjøkkenet i Kirkens Bymisjon og lager frokost til alle som jobber der. Hun er en dame som alltid har tid til å lytte og bry seg, og hun er alltid blid og hyggelig.

BLE TAKKET: Inger Wennersten og varaordfører Benedicte Lund.

BLE TAKKET: Inger Wennersten og varaordfører Benedicte Lund. Foto:

Inger Wennersten jobber frivillig hver torsdag og fredag på Ramberg skole. Hun hjelper 60 elever med å sy, og har også litt dramaundervisning. Det har hun holdt på med i 15 år. Elevene synes hun er verdens beste skolebestemor, fordi: –  Alle liker å være sammen med henne. – Hun er her helt frivillig. – Hun gjør dette fordi hun har lyst, og synes det er fint å være sammen med oss. – Hun lærer alle elever på 5. trinn å sy. – Vi er glad i henne!

BLE TAKKET: Trond Nilsen og ordfører Hanne Tollerud.

BLE TAKKET: Trond Nilsen og ordfører Hanne Tollerud. Foto:

Trond Nilsen har i et titalls år stått på i Mannskoret MAS, både som leder og andre verv, i fylkesforbund og Norsk sangerforbund for å fremme sangen. Han er utrettelig både i å arrangere konserter lokale og ikke minst ved Vaffelvogna, som er et kjent innslag i Moss.

Thore Hunsrød: (Se hovedsak): Thore leser bøker for personer med demens hver eneste torsdag gjennom 10-15 år på Skogbrynget Dagaktivitetssenter. Han er høyt verdsatt og til store glede for den aktuelle gruppen, og han evner å tilpasse stoffet. Han har leksehjelpgruppe for fremmedspråklige på tirsdager og fredager, og er på språkkafeen på biblioteket på onsdager.

Ildsjelkalenderen:
Frivillige Thore Hunsrød lærer norsk til Lê Giang Pham og Huong Thi Truong (midten)

Ildsjelkalenderen: Frivillige Thore Hunsrød lærer norsk til Lê Giang Pham og Huong Thi Truong (midten) Foto:

Artikkeltags