Her blir det nytt drop-in-tilbud

DROP-IN: Alle som lurer på noe om demens, kan bare dukke opp her, på Frivillighetens hus på Høienhald.

DROP-IN: Alle som lurer på noe om demens, kan bare dukke opp her, på Frivillighetens hus på Høienhald. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I Frivillighetens hus på Høienhald i Moss starter det snart et nytt drop-in-tilbud om råd om demens.

DEL

– Hukommelsesteamet vil være tilgjengelig der for byens befolkning annenhver onsdag, med start 13. september, sier Tove Nordlie Og Anne-Pernille Rudi.

For alle som har spørsmål som handler om demens og demenslignende tilstander, er det bare dukke opp på Frivillighetens hus. i Byfogd Sandbergs gate 5.

Lokalene ble nylig offisielt åpnet med besøk av ordføreren og kulturministeren. En rekke lag og foreninger har tilhold der.

Les også: Julia er aktivitetsvenn for personer med demens

Ubesvarte spørsmål

– Det fokuseres mer og mer på demens i samfunnet. Dette fører også til at mange brenner inne med ubesvarte spørsmål om temaet. Gjennom hukommelsesteamets drop-in-tilbud ønsker vi å bidra til at den enkelte tilegner seg mer kunnskap om demens, forklarer Nordlie og Rudi.

Les også: Oddvar og Tore har felles kjøreglede

De legger til at mange sliter med store, personlige utfordringer rundt demens i nær familie.

Individuell samtale

– Det er ikke sikkert at dette nye tilbudet egner seg for å gå i dybden på slik problematikk. I så fall har hukommelsesteamet mulighet for å avtale en individuell samtale med den det gjelder. Alle med behov skal oppleve seg sett og møtt, tilføyer de.

Ifølge Nasjonalforeningen for folkehelsen skyldes demens sykdom i hjernen. De vanligste symptomene er at hukommelsen blir dårligere, problemer med språket og vanskeligheter med dagligdagse gjøremål. Mange opplever endringer i humør og væremåte.

– I dag har over 77.000 mennesker i Norge demens, og trolig vil antallet fordobles fram mot 2040. Mange tror demens kun rammer eldre, men også yngre personer kan få sykdommen, opplyser Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Artikkeltags