Gå til sidens hovedinnhold

Handel og kontor presser på

Artikkelen er over 10 år gammel

Det er lagt stort press på Ole Haabeth (Ap) etter at Handel og kontor forlanger boikott av Ryanair.

Ifølge Nettavisen vil Handel og kontor ha fylkesordfører i Østfold, Ole Haabeth (Ap) med på en boikott av Ryanair.

Del på Facebook

Irske regler

I dag opererer Ryanair sammen med Norwegian og City Airlines på Moss Lufthavn Rygge (MLR). Det irske flyselskapet Ryanair har i lengre tid provosert fagforeningen. Selskapet praktiserer irske arbeidsrettsbestemmelser på ansatte som jobber for selskapet i Norge. Ryanair ble i mars stevnet for retten av Handel og kontor, etter det de mener var en ulovlig oppsigelse av den tidligere basesjefen på MLR.

- Jeg har ikke problemer med å støtte Handel og kontor i deres arbeid for at alle arbeidstakere skal ha selvstendige arbeidsvilkår. Ryanair har likevel fått medhold i at de kan bruke irske bestemmelser på norske arbeidsakere, sier Haabeth til moss-avis.no, fredag kveld.

Etterlyser regelverk

Fylkesordføreren legger ikke skjul på at det er en vanskelig sak. Men mener at det først og fremst er svakheter i det internasjonale regelverket som bidrar til at Ryanair kan fortsette å ture fram.

 - Som fylkesordfører kan jeg ikke gå inn for en boikott, men jeg har stor forståelse for at fagforeningen har andre måter å arbeide på. Vi har svært ulike ståsteder.

Haabeth sier at det ville være hinsides en hver fornuft å oppfordre til boikott av en så viktig næringskilde i regionen.

 - Jeg kan jo ikke bidra til å ta livet av Rygge. Nei, det kan jeg ikke være med på, avslutter han.

Del på Facebook

moss-avis.no kommer tilbake med mer.