Hanne Tollerud er Moss Aps første kvinnelige ordførerkandidat

Shakeel Rehman takket Hanne Tollerud, Tomas C. Archer og Knut André Johansen med hver sin røde rose. Deretter ble nominasjonsmøtet lukket for pressen.

Shakeel Rehman takket Hanne Tollerud, Tomas C. Archer og Knut André Johansen med hver sin røde rose. Deretter ble nominasjonsmøtet lukket for pressen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hanne Tollerud er historisk etter tirsdagens nominasjonmøte i Moss Arbeiderparti.

DEL
Hanne Tollerud ble i kveld valgt til Moss Aps ordførerkandidat ved kommunevalget 2015. Det kom ingen benkeforslag på noen motkandidat, og dermed ble det heller ingen kampvotering.
 
– På forhånd var det ventet at noen ville komme med benkeforslag på Tomas C. Archer som ordførerkandidat. Skjedde det?
– Nei, det kom ingen benkeforslag med motkandidater til nominasjonskomiteens forslag til ordførerkandidat. Tvert imot reiste Tomas C. Archer seg tidlig opp og uttrykte solid støtte til valget av meg som ordførerkandidat, sier Tollerud.

Historisk

Hun blir nå den første kvinnelige ordførerkandidaten i Moss Aps historie.
– Det er morsomt og på høy tid at Moss Ap får en kvinnelig ordførerkandidat, sier Tollerud.
 
Hun sier det er veldig godt å være toppkandidat og ha så mange medlemmer i ryggen som virkelig brenner for Moss Ap og det nylig vedtatte valgprogrammet.
 
– Nominasjonsmøtet var preget av at vi har mange engasjerte medlemmer. Det er virkelig en imponerende gjeng! Nå skal vi ut og snakke til og med folket om partiprogrammet vårt, sier Tollerud.
 
Partiveteran Erik Roth Nilsen oppsummerer møtet slik:
– I forhold til alle de nominasjonsmøtene jeg har vært med på i Moss Ap, helt siden 1963, var dette et meget positivt møte der det var stor enighet blant medlemmene.

Nominerte bak stengte dører

Moss Avis-journalist Mette Eriksen ankom Moss Aps nominasjonsmøte rett før det startet klokken 18.30. Lederen i Moss Ap, Shakeel Rehman, sa allerede innledningsvis at møtet bare ville være åpent for pressen de fem første minuttene. Deretter varslet han at møtet ville bli lukket.

– Vi lukker møtet fordi vi nå skal ha en partiintern prosess der medlemmene våre skal kunne ytre seg uten at pressen er til stede, sa Rehman til Moss Avis.

Cirka 70 partimedlemmer møtte opp til nominasjonsmøtet. Ifølge Rehman var oppmøtet høyere enn det som er gjennomsnittet for partiets medlemsmøter. Vanligvis ligger snittet på mellom 40 og 50 deltagere på møtene.

Artikkeltags