Frykter de må legge ned tilbudet: – Det koster mer enn det smaker

FRYKTER NEDLEGGELSE: Styret i Moss og omegn demensforening ønsker at folk skal benytte seg av tilbudene deres. (f.v.) Jonina Vålerhaugen, Anne Marie Antonsen, styreleder Vivian Sandvold, Randi Trolltun og Ellen Graff

FRYKTER NEDLEGGELSE: Styret i Moss og omegn demensforening ønsker at folk skal benytte seg av tilbudene deres. (f.v.) Jonina Vålerhaugen, Anne Marie Antonsen, styreleder Vivian Sandvold, Randi Trolltun og Ellen Graff

Den frivillige organisasjonen Moss og omegn demensforening sliter med oppmøtet på demenskafeen til tross for mange tiltak. – Vi er faretruende nær å måtte legge ned, sier styreleder Vivian Sandvold.

DEL

– Vi har vurdert lenge nå om vi må legge ned kafeen fordi det er færre og færre som benytter seg av tilbudet, fortsetter Sandvold.

Styrelederen forteller at de på det meste i 2019 var det noen og tyve, og på det minste var det ingen som kom.

– De få som kommer synes det er veldig koselig, men vi trenger at flere kommer slik at vi får opprettholdt tilbudet.

Det legges ned mange timer på frivillig basis for å få kafeen og andre tilbud til å skje. Men nå vet de ikke om de har råd til å fortsette med dette ut året.

– Det koster mer enn det smaker. Vi leier inn musikere som koster penger, lokalet koster penger og vi har også gratis servering.

Over 90 medlemmer

Foreningen har 90 medlemmer og dekker over Våler, Moss og Råde. De har jobbet med å markedsføre via annonser, sine nettverk og sosiale medier, til ingen merkbar forandring.

– Vi må treffe enda flere, man må ikke være medlem for å komme. Kafeen er åpen for alle, men den er tilrettelagt for personer med demens og deres pårørende.

Kafeen holdes på Frivillighetens Hus hver siste lørdag i måneden. Her har de underholdning i form av både allsang og quiz.

– Førstkommende lørdag har vi kafé igjen, og er veldig spent på om oppslutningen øker. Man trenger ikke å være der så lenge, men det er bare å komme innom og få en nystekt vaffel, frister Sandvold.

Moss og omegn demensforening

Moss og omegn demensforening er en del av nettverket til Nasjonalforeningen for folkehelsen og arbeider for å skape et mer demensvennlig samfunn ved:
Å påvirke til best mulig individuelt tilrettelagte dagtilbud og botilbud.
Å være til støtte for de pårørende ved hjelp av samtalegrupper og annen informasjon.
Å sette søkelyset på behov og ønsker til både den demensrammede og familien som helhet.
Å være med å bidra til at Moss og omegn blir et enda mer demensvennlig samfunn.

Kilde: Moss og omeg demensforenings facebookside.

Artikkeltags