Georg N. Smedhus blir rådmann i Indre Østfold

NY RÅDMANN: Georg Smedhus tar 11. mai over som prosjektleder for Indre Østfold kommune, og 1. januar 2020, når Indre Østfold kommune er et faktum, blir han rådmann.

NY RÅDMANN: Georg Smedhus tar 11. mai over som prosjektleder for Indre Østfold kommune, og 1. januar 2020, når Indre Østfold kommune er et faktum, blir han rådmann. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

11. mai tar Georg N. Smedhus over som prosjektleder og blir deretter rådmann når den nye kommunen etableres fra 1. januar 2020.

DEL

Georg Njargel Smedhus (48) blir den første rådmannen i Indre Østfold kommune i 2020. Indre Østfold kommune vil bestå av Askim, Eidsberg, Hobøl, Spydeberg og Trøgstad.

Som rådmann skal Smedhus dermed fullføre forberedelsene og ha ansvaret for oppstarten av Norges største «kommunebyggeri», med fem tidligere kommunerog 45 000 innbyggere i en region i stor befolknings- og næringslivsvekst.

Smedhus sier i en pressemelding at han gleder seg til å begynne og ser frem til å bli kjent med mange nye kolleger i de fem kommunene.

– Det å få være med å bygge en ny kommune fra grunnen av er en spennende oppgave. Når Indre Østfold, med sin beliggenhet og sine muligheter, viste interesse var det umulig å si nei, sier Smedhus, som bor på Sætre i Hurum.

Indre Østfold blir en av landets 25 største kommuner og får cirka 3500 ansatte og med et budsjett på rundt 3,5 milliarder kroner.

– Det er store muligheter og gevinster å hente ut om vi gjør det riktig, sier han.

Smedhus har 12 år som kommunestyrepolitiker og er utdannet diplomøkonom fra BI. Fra 2003-2005 var Smedhus plan- og økonomidirektør i BUFDIR før han fra 2005-2009 var klinikksjef i Buskerud HF. I 2009 tok han over som rådmann i Røyken kommune, hvor han var frem til 2015. Fra 2014-2015 var han også rådmann i Hurum.

I dag er Smedhus rådmann i Buskerud fylkeskommune.

Artikkeltags