Inviterte på tradisjonskost i Hobøl

Spiste seg mette: Ordfører Olav Breivik, leder i Ytre Hobøl Bygdekvinnelag Anne Eva Bjerke og Ragnhild Breivik.

Spiste seg mette: Ordfører Olav Breivik, leder i Ytre Hobøl Bygdekvinnelag Anne Eva Bjerke og Ragnhild Breivik. Foto:

Søndag tjuvstartet Ytre Hobøl Bygdekvinnelag kulturuka i Hobøl og inviterte bygdefolket til tradisjonsmat for Fossnes forsamlingshus på Ringvoll. Og folk lot seg ikke be to ganger.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

For bare 100 kroner kunne gjestene gafle i seg tømmerhoggerkost. På menyen sto nemlig medisterkaker med tilbehør med servering fra 14:00-17:00. Over 100 personer samlet seg i forsamlingshuset på Ringvoll for å gafle i seg søndagsmiddagen.

I forkant hadde damene fått brakt i hus 24 kilo medisterfarse, 50 kilo poteter, 20 kilo kål og mengder med tyttebær og eplesyltetøy. Til dessert var det tilslørte bondepiker.

Det er første gang Bygdekvinnelaget gjør dette, men det blir neppe siste gang.

– Vi gjør dette for at Hobøl skal være en hyggelig bygd å bo i, sier leder i Ytre Hobøl Bygdekvinnelag, Anne Eva Bjerke som sammen med nestleder Anne Paulshus hadde styringen på arrangementet sammen med 12- 14 ivrige medlemmer som hadde inntatt kjøkkenet på Fossnes.

Til stede på middagen var også ordfører Olav Breivik som roste bygdekvinnenes tiltak. For øvrig var det ordførerens mor, Ragnhild Breivik på 91 år, som hadde laget surkålen.

Og råvarene var kortreiste. Kålen var levert av Roy Hasle i Rygge, mens potetene kom fra Børsebakke i Rygge. Tyttebærene hadde damene plukket selv.

Artikkeltags