Hobling kjørte igjen uten førerkort – nå på motorsykkel med mopedskilt

Siden år 2000 er en kar bosatt i Hobøl dømt ni ganger for å kjøre uten førerkort.

DEL

MYSEN: Enkelte personer bryr seg ikke så mye om de har førerkort eller ei når de skal kjøre bil eller motorsykkel. En kar fra Hobøl er tydeligvis en slik type. Forleden fikk han sin niende dom på 18 år for å kjøre uten lappen.

Denne gangen ble mannen tatt i Sarpsborg. Han kjørte en 660 ccm motorsykkel med et skilt som tilhørte en moped. På mannen fant politiet 0,3 gram hasj og ikke mindre enn 108 Rivotriltabletter. Narkotikaen var til eget bruk.

Saken har nylig vært til behandling ved Heggen og Frøland tingrett. Der kom det fram at den har hatt en liggetid på vel ett år siden etterforskningen ble avsluttet og sendt tingretten. Dette er et brudd på den europeiske menneskerettskonvensjonen.

Påstanden fra påtalemyndigheten lød på 35 dagers fengsel. Uten tilståelsen ville det vært ti dager til. Men retten kom til en annen konklusjon. Dommeren la vekt på at tiltalte nå er i en rehabiliteringssituasjon. Legger en så til den lange liggetiden, så endte sorenskriver Rolf Ytrehus opp med en straff på 35 dager betinget fengsel.

Artikkeltags