Torg i Horten ble avsperret etter funn av mistenkelig gjenstand

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Alle nødetatene er på plass og Horten Torg er avsperret for publikum. Politiets bombegruppe er på plass. En mann skal ha erkjent å ha lagt gjenstanden der, men motivet er uklart.

DEL

Klokken 13.40 gikk en betjent i politiets bombegruppe inn til pakken for å undersøke den nærmere. Da hadde presse og andre fått beskjed om å trekke enda lengre unna. Reporter Trude Brænne Larssen i avisen Gjengangeren forteller at hun nå står ved Kroa, omtrent 300-400 meter fra stedet der den mistenkelige gjenstanden ligger.

Klokken 14.04 informerte Vestfold-politiet om at bombegruppa har undersøkt gjenstanden, og konstatert at den var ufarlig.

«Sperringene opprettholdes inntil objektet er borte fra stedet», heter det fra poliets operasjonssentral.

– Nå ser jeg at betjenten løfter i gjenstanden med en klype, forteller hun.

Bakgrunn:

Alle nødetatene rykket ut og er på plass ved lekeapparatene ved Horten Torg, etter at det onsdag formiddag ble funnet en gjenstand som ble ansett som mistenkelig.

Kilder på stedet forteller til reporter Trude Brænne Larssen at det skal være innholdet i en plastpose som anses som så mistenkelig at de drastiske tiltakene er innført.

Det bekrefter politiets innsatsleder Line Andresen Olstad.

– Det er funnet en gjenstand som vi er usikre på og derfor er torget evakuert. Bombegruppa ble dermed varslet , forteller hun.

I første omgang skal politiet foreta en vurdering av gjenstanden før det eventuelt blir iverksatt ytterligere tiltak.

Politiet anser risikoen som så stor at ingen slipper inn på Torget, ei heller for å hente biler som er parkert der. Kunder som er inne i butikkene får kun forlate butikkene med politieskorte.

Politiets bombegruppe ankom klokken 12.55.

Inntil videre har politiet opprettet åstedsbase i lokalene til A-Cut frisør. Frisørsalongen ønsker ikke å kommentere situasjonen.

Klokken 11.43 melder politiet at situasjonen på Torget ikke blir endret inntil bombegruppa er på plass. Først da kan det bli aktuelt å lette på restriksjonene.

Klokken 12.53 opplyser politiet at en person har meldt seg og erkjent at han hadde lagt pakken på Torget. Politiet vurderer det slik at vedkommende har gitt et så pass uklart motiv for gjerningen at bombegruppa likevel skal ta seg til stedet og gjøre sine vurderinger av pakken.

(Saken fortsetter under bildet).

INGEN UNNTAK: Ingen slipper inn på Horten Torg før politiets bombegruppe har vurdert den mistenkelige gjenstanden som er funnet der, heller ikke for å hente parkerte biler.

INGEN UNNTAK: Ingen slipper inn på Horten Torg før politiets bombegruppe har vurdert den mistenkelige gjenstanden som er funnet der, heller ikke for å hente parkerte biler. Foto:

Det lød flere smell i Horten klokka 12.00, men disse har ikke noe å gjøre med det mistenkelige funnet. Dette skal kun være salutt fra Karljohansvern, skriver Gjengangeren.

Saken blir oppdatert.

SPERRER: Horten Torg er avsperret etter funn av mistenkelig gjenstand. Politiets bombegruppe er på vei.

SPERRER: Horten Torg er avsperret etter funn av mistenkelig gjenstand. Politiets bombegruppe er på vei. Foto:

SPERRER: Brannvesenet har satt opp biler for å sperre adkomsten til Horten Torg.

SPERRER: Brannvesenet har satt opp biler for å sperre adkomsten til Horten Torg. Foto:

Artikkeltags