Like før klokken 17 på lørdag la politiet ut bilder av to av ranerne og bilen som ble brukt da Høyden postkontor ble ranet lørdag morgen.

– Vi ønsker selvsagt tips fra publikum om de bildene. Om noen har gjort observasjoner i området, eventuelt om hvilken type bil det kan være. Bildet vi har gått ut med er det begrenset kvalitet på. Det er klart at hvis noen har observert en liten sort bil, må de ikke henge seg opp i mulige biltyper som har blitt nevnt tidligere, sier jourhavende jurist i Øst politidistrikt, Morten Lundén.

Han forteller videre at det er en gruppe lokalt i Østfold som jobber med ranet, men kan ikke svare på hvordan politiet ligger an i jakten på gjerningsmennene eller hvordan de jobber på det operasjonelle nivået.

Juristen påpeker imidlertid at politiet er veldig åpne for tips på dette stadiet i etterforskningen.

Det jobbes fortsatt med å kartlegge opplysninger fra området og å samle inn foto og video.

Folk som kan vite noe om saken oppfordres til å ringe tipstelefonen 40407241.

 

Ranerne satte håndjern på postenansatt

I 10:30-tiden lørdag morgen fortalte operasjonsleder Tom Sandberg i Politiet i Øst Moss Avis om ranet.

- En ansatt ble tatt på utsiden og truet inn. Det var tre maskerte gjerningsmenn, som forsvant i en svart liten bil, muligens en Toyota Yaris i retning Tor Sørnesvei, sier Sandberg.

Moss Avis fikk først melding om ranet ved 10:00-tiden da vitner kunne forteller at det pågikk en større politiaksjon ved postkontoret i Varnaveien.

- De har sperret av deler av parkeringsplassen ved Posten på Høyden, sa vitner som la til at det er snakk om fem politibiler og ambulanse og at flere av politifolkene er bevæpnet og har skuddsikker vest.

Sandberg sier ingen skal ha kommet fysisk til skade i ranet, men at den kvinnelige ansatte som skulle åpne postkontoret for dagen, nå er tatt hånd om av helsepersonell og arbeidsgiver.

- Hun skal ha blitt satt på håndjern under ranet, men har klart å utløse alarmen, sier Sandberg.

 

Ønsker tips

Han sier ranerne skal ha hatt ulike typer for ansiktstildekking og at de alle snakket gebrokkent engelsk.

Det er foreløpig ikke kjent hvor mye penger ranerne skal ha fått med seg.

Politiet meldte på twitter ved 10:30-tiden at de legger stor innsats inn i etterforskninhg, avhør og søk etter ranerne og at de ikke forelpig ønsker å kommentere ranet ytterligere.

Pressesjef i Posten, John Eckhoff, sier til VG at rutiner for å ivareta den ansatte er iverksatt.

– Utover det, så er det politiet som utelukkende håndterer dette.

Eckhoff stiller seg undrende til at postkontor blir ranet i 2018 og forteller at Posten ikke har opplevd ran på veldig mange år.