Ikke lett å selge i Kongens gate

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Salget av de nybygde leilighetene i Kongensgate har ikke gått så bra som entreprenøren Selvaag Bygg hadde håpet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Salget har gått litt tregere enn vi hadde forventet, men vi er ikke bekymret for ikke å få solgt leilighetene, sier markedssjef Einar S. Amundsen i Selvaag Bygg. Han er veldig optimistisk etter at Eiendomsmegler 1 i Moss har solgt fire leiligheter for dem den siste måneden.
60 prosent av boligene i prosjektet er solgt på halvannet år. Av 36 leiligheter og tre rekkehus er 18 leiligheter og et rekkehus solgt. I tillegg er alle de ni terrasseleilighetene solgt. Prisen på boligene ligger på i mellom 1,5 millioner og 2 millioner kroner for boarealer fra 82 kvadratmeter til 129 kvadratmeter.

Halvannet år

Leilighetene i Kongens gate ble lagt ut for salg like før jul 2001. Markedssjefen i Selvaag Bygg forteller at det normalt tar omtrent et år å selge et sånt prosjekt.
– Det er bygget veldig mye i Moss de siste årene. Derfor anser vi det som en naturlig utvikling at det etter en stund blir litt vanskeligere å selge. Selvaag Bygg ser på ingen måte på prosjektet i Kongensgate som en feilinvestering, selv om salget har gått tregere enn forventet, sier Amundsen.
Han understreker også at det ikke vil bli aktuelt å justere prisen for å få solgt resten av leilighetene.
– Vi regner med at leilighetene er solgt innen november i år, sier han.

Markedsføring

I mai i år skiftet Selvaag Bygg eiendomsmeglerfirma fra Eiendom og Finans til Eiendomsmegler 1. Markedsføringsstrategien er endret og Husbanken har gått inn med 50 prosent finansiering av huslån for å gjøre prosjektet mer attraktivt.
– Vi ønsket å endre salgsoffensiven og gikk derfor over til en annen eiendomsmegler, selv om vi hadde et godt forhold til den gamle megleren. Med ny megler når du nye kunder, sier markedssjefen i Selvaag Bygg, som er godt fornøyd med de seneste resultatene.

Artikkeltags