Her redder politiet Bambi fra den sikre trafikkdød på E18

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det hender politiet får andre - og litt koseligere oppdrag enn å hente inn fulle bråkmakere eller fengsle skurker og drapsmenn. Det hender de firbente trenger en hjelpende hånd også.

Mandag la politiet i Follo ut denne meldingen på sin Facebook-side:

Noen ganger hjelper vi ikke bare mennesker i nød. For litt siden fikk vi melding om et rådyr som hadde forvillet seg ut på E18. Rådyret hadde kommet seg innenfor gjerdet og var farlig nære bilene som passerer i høy fart. Vi fikk heldigvis reddet Bambi fra bilene, og han forsvant litt forskrekket, men i god behold inn i skogen igjen.

Trår til for trafikksikkerheten

De dyreglade betjentene som fikk oppdraget jobber på Indre Østfold politistasjon, skriver Østlandets Blad.

Det har ikke lykkes ØB å få tak i betjentene på grunn av turnusavvikling, men politistasjonssjef Trond Widme forteller at patruljen tilfeldigvis kom over det stakkars rådyret langs motorveien i Askim.

- Det er ikke første gang vilt kommer seg innenfor gjerdene, og vi tar dyrevelferd på alvor. Så her måtte vi pågripe Bambi for å redde liv, sier Widme humoristisk, men minner om at selv et lite dyr kan gjøre stor skade dersom det treffer en bil som kjører i 100 kilometer i timen.

Også operasjonsleder Børge Løge ved Øst politidistrikt tar gjerne en prat. På generelt grunnlag.

- Det er primært viltnemnda som tar seg av slike oppdrag, men det hender at vi må trå til når det for eksempel har med trafikksikkerhet å gjøre, sier han.

Løge kan ikke huske at han selv hadde slike dyreoppdrag her i Follo mens han patruljerte ute, men sier at oppdragene gjelder både husdyr og ville dyr.

- Jeg har da hørt om en politimann som ofret tjenestejakken sin for å redde noen grevlingunger, minnes han muntert.

Allsidig hverdag

Politiet skal trygge folk og fe i samfunnet. Det er selvsagt folket som trenger mest trygging, og politiet treffer oss når vi er i noen av våre mest sårbare timer.

- Likevel viser dette hvor allsidig politihverdagen kan være. Alt er ikke helt svart hele tiden, sier Løge og humrer.

Innlegget på Facebook har passert 500 likes, og operasjonslederen og politistasjonssjefen synes det er hyggelig med de positive tilbakemeldingene.

- Ja, det er bra at folk er fornøyde med oss. Det er alltid hyggelig å ta imot skryt for godt arbeid, enten det gjelder mennesker eller dyr.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.