Norge er, ifølge FN, verdens beste land å bo i. Sierra Leone i Afrika er verdens kanskje fattigste land – herjet av borgerkrig og påført ufattelige lidelser. Derfor er det bare rett og rimelig at norske barn hjelper afrikanske barn. Og det gjør de i «Ole Brumm», «Kristoffer Robin», «Petter Sprett», «Nasse Nøff» og «Tigergutt» – de fem basene som til sammen utgjør Hundremeterskogen barnehage på Melløs i Moss.
I går var det altså aksjonsdag i Hundremeterskogen.
– Vi har invitert foreldre og søsken, besteforeldre, onkler og tanter og venner av de 96 barna som går i barnehagen vår. Og de pengene vi samler inn, går altså til å bygge et helsesenter og skoler i det vestafrikanske landet Sierra Leone, forteller Heidi Kvam, som er pedagogisk leder i «Ole Brumm».
– Her har vi salg av lodder og gaveartikler, blant annet, samt kunstverk som barna selv har laget. Vi selger kaker og boller, naturligvis, og det er også mulig for både barn og foreldre å få kjøpt seg en tallerken nydelig grønnsaksuppe. På den måten håper vi å få inn minst like mye penger som vi klarte i fjor. Og da endte vi på over 10.000 kroner, sier Kvam.
Barna i Hundremeterskogen har også lært seg en ny sang: «Sangen om Yebo», som er laget av Geirr Lystrup og handler om Yebo fra Sierra Leone. Det opplegget som barnehagen i Melløsparken var med på, er utarbeidet av bistandsorganisasjonen FORUT, som har utviklingsprosjekter blant annet i Sierra Leone. Gjennom forskjellige aktiviteter har norske barnehagebarn fått nyttig og interessant kunnskap om kultur og levemåte i et land som er veldig langt fra vårt – på mer enn én måte…