Gå til sidens hovedinnhold

Innhøstingen av kornet i gang


Artikkelen er over 9 år gammel

I løpet av høsten forventes det at bøndene i distriktet leverer 25.000 tonn korn til Mølla i Moss og Lantmännens menn er glade for at årets innhøstingen er i gang.

- I dag tidlig kom årets sjette last og det betyr at vi er i gang, sier ringrev Kjell Martinsen hos Lantmännen med et smil.

Da Moss Avis besøkte kornmottaket fredag formiddag var bonde Ole Helge Støtvig på plass med dagens andre lass med bygg. Han kjører korn for datteren Anne Sofie. Gården er blant de som er tidligst ute med innhøstingen av korn denne høsten.

- Vi sådde 3. april og det er ganske tidlig. Vi tok en sjans på at det var lurt og vi er blant de tidligste nå. Men vi er fortsatt to uker senrere enn normalt, forteller han og legger til:


- Men det er til gjengjeld meget god kvalitet, så hvis vi unngår mye regn utover nå, kan det bli en meget god innhøsting, forteller han.

12-1500 tonn daglig

Kim-Reidar Martinsen er kornsilo-leder hos Lantmännen og forventer at de skal ta imot 25.000 tonn med korn i løpet av høsten.

- Det er det vi forventer å ta imot. Da det står på som verst leveres det 12-1500 tonn korn daglig, så vi får nok litt å henge fingrene i denne høsten også, sier han.

Lantmännen tar imot kornet på Mølla i Moss, men det er Fiskå Mølle som selger og kjøper kornet. De har utvidet med én mann i år for å håndtere mer korn med mindre kø.