SISTE:

– Feilen ble rettet ved 01.00-tiden natt til torsdag, og nå skal alle som har vært rammet ha fått signalene tilbake, opplyser pressekontakt i Telenor – Anders Krokan til Moss Avis torsdag morgen. 

Feilen rammer både bedrifter og privatpersoner, og bare i Vestby er 2000 Telenor-kunder uten TV, internett og telefoni. Kabelbruddet skjedde under gravearbeid.

Første melding gikk ut på at utbedringen skulle være i orden ved 19-20 ionsdagkveld, men så viste det seg at det ikke stemmer.

– Det må tines og legges nye rør før skjøtingen kan påbegynnes. Vi jobber med utbedringer og håper å ha all trafikk oppe å gå igjen i løpet av natten, sier pressekontakt Anders Krokan i Telenor til ØB.

Tusenvis har vært uten TV, telefoni og internett siden klokken ni i dag morges, og dersom utbedringen er klar i morgen tidlig, har kundene vært uten nettforbindelse i ett døgn.

Hektisk dag

De ansatte ved Telenors kundeservice har hatt en særdeles hektisk dag på jobb etter kabelbruddet, som skjedde ved 9-tiden i dag morges.

- Vet dere hvor graveuhellet skjedde?

- Nei, det har vi ikke fått noen informasjon om, sier Rusmira Hajdarevic.

- Har dere noen oversikt over hvor mange kunder som er rammet?

- Nei, men det er en god del.

- Har dere fått mange klager?

- Nei, de fleste har vært veldig forståelsesfulle, og særlig når det oppstår slike feil som ikke er vår skyld, sier Hajdarevic til Moss Avis.

Sykehjemmet

Vestby sykehjem er også rammet av kabelbruddet, melder kommunen på sin hjemmeside. Foreløpig har ikke kabelbruddet skapt store problemer her.

- Det er en utfordring at de utenfor ikke får tak i oss, men vi får jo kontakt med sykehus og pårørende via mobil, sier sykepleier Camilla Juvik.