Ja til G-max kan bety nei til IKEA

Høyres Tage Pettersen (til venstre) kom med krass kritikk av fylkesmannen og fylkeskommunen, mens ordfører Paul-Erik Krogsvold mente at man går for kompromisset om G-max og få en egen regulering for Ikea ved Mosseporten. Han advarte mot at kommunen kan pådra seg et søksmål.

Høyres Tage Pettersen (til venstre) kom med krass kritikk av fylkesmannen og fylkeskommunen, mens ordfører Paul-Erik Krogsvold mente at man går for kompromisset om G-max og få en egen regulering for Ikea ved Mosseporten. Han advarte mot at kommunen kan pådra seg et søksmål.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

I gårsdagens møte i formannskapet fryktet gruppelederne i Ap og Høyre at Ikea- drømmen kan gå i vasken med G-max-etableringen i Varnaveien.

DEL

Det var under behandlingen av kommuneplanen og delplanen for næringsaksen østre Moss at denne diskusjonen fant sted.
Flere politikere kom med hard kritikk av Østfold fylkeskommune og fylkesmannens krav til utnyttelsen av arealene i Varnaveien og ved Mosseporten.

Del på Facebook

Samtidig orienterte kommunalsjef Jens Terkelsen om de vanskelige forhandlingene rundt etableringen av en G-max forretning i Varnaveien 30, hvor eiendomsselskapet Enata har bladd opp 80 millioner for eiendommen.

Fylkesmannen har vært en hard motstander av dette prosjektet.
Men etter de siste forhandlingene har Enata fått klarsignal for å bygge 13.500 kvadratmeter. Dette er en innstramning fra de opprinnelige 20.000 kvadratmeterne som selskapet ville bygge.

Les også: Blar opp 80 millioner for kremtomt

Men Enata skal være fornøyd med den løsningen som nå ligger på bordet.
Dette poengterte ordfører Paul-Erik Krogsvold i formannskapet. Han anbefalte politikerne å gå inn for dette kompromisset og samtidig få vedtatt kommuneplanen før sommeren.

– Hvis ikke kan det gå opptil ett år før den blir banket igjennom. Det er uheldig for utbyggere som sitter og venter på å gå i gang med sine prosjekter. Dessuten kan det hende at en egen reguleringsplan for Mosseporten er den rette veien å gå for dette området. Det har jo overordnede myndigheter gitt signal om, påpekte Krogsvold, som også advarte om et erstatningssøksmål hvis G-max får tommelen ned.

Refs

Men hans partifelle og gruppeleder i Ap, Tomas Colin Archer, var ikke ubetinget beroliget.
– Jeg er bekymret for denne løsningen. Hvis vi nå sier ja til G-max, hvor stor er sjansen for at en regulering for Mosseporten går gjennom - eller bare lurer de oss? undret han.

Han var helt på linje med Høyres Tage Pettersen, som kom med knallhard kritikk av fylkeskommunen og fylkesmannen.

– Dette er en horribel behandling. De bruker to planer om hverandre og som det passer dem best, sa en hoderystende Pettersen.
Men mye tyder på at kommuneplanen nå blir vedtatt.

Les også: Ordfører Paul-Erik Krogsvold ønsker IKEA velkommen til Mosseporten

Les også: IKEA utelukker ingenting

Les også: Møte på kammerset i formannskapet i Moss om IKEA

Les også: Moss kommune fikk ikke sette av tomt til IKEA

Les også: 

Artikkeltags