Jakten på nisseskjegget

GAVE: Julenissen (Benjamin Myhre) får en spennende gave. Helene Sundby Vegsgård spiller nissemor.

GAVE: Julenissen (Benjamin Myhre) får en spennende gave. Helene Sundby Vegsgård spiller nissemor. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne julen er det Putti Plutti Pott som står på plakaten for Nordre Teaterverksted.

DEL

I løpet av denne helgen setter teaterverkstedet opp hele fire forestillinger; to på lørdag og to på søndag. Det skal fortsatt være mulig å sikre seg billetter til søndagens forestillinger.

Med en god dose humor, overbevisende skuespill, flott sang og artig scenografi og rekvisitter,  serverer de unge skuespillerne en hyggelig førjulsopplevelse i gymsalen på Åvangen skole.

Liv og røre

Teatergruppa består per i dag av rundt 30 4.-10.- klassinger fra Åvangen og Nøkkeland skoler, og under ledelse av instruktørene Mona-Lill Reinback og Gry Schjolden har de jobbet med det kjente juleeventyret siden høstferien.

Det er liv og røre på scenen når den fylles av nisser som synger, lager gaver, gjør sprell og leter etter det forsvunne skjegget til julenissen. Sentralt i historien står nissegutten Putti Plutti Pott, barnebarnet til julenissen, som har sneket med seg julenissens trylleskjegg ut på en liten reise til menneskenes verden. De nye vennene han møter der får være med på en spennende reise tilbake til Nisseland.

To verdener

Putti Plutti Pott spilles av sjetteklassingen Henrik Johannes Z. Hage, som ikke var helt ukjent med historien da de begynte å jobbe med den i høst.

- Jeg har sett forestillingen en gang i Oslo Spektrum. Jeg synes det er en fin historie, og litt spesiell siden den foregår i to verdener, sier han.

Charlotte Sørensen som spiller nissen Glupegløgg og Amalie B. Jensen, som spiller nissen Jokkum Jokkumsen Jokkum, er begge syvendeklassinger ved Åvangen. De forteller at det har vært mye øving frem mot forestillingen.

- Og det er veldig gøy å vise frem det vi har øvd på, sier de.

Hekser

Nordre Teaterverksted pleier å sette opp en juleforestilling og en forestilling på vårparten. Ifølge Mona-Lill Reinback har teaterverkstedet produksjoner av ulike kalibre.

- Dette er lite, koselig julespill, sier hun.

Til våren blir det imidlertid litt andre takter.

- Da er planen å sette opp heksene av Roald Dahl, forteller Lars Sørensen, far til Charlotte og en av mange ildsjeler i foreldregruppa.

Han legger ikke skjul på at det er god dugnadsånd i teaterverkstedet, som har vært foreldredrevet siden i fjor. De har et godt samarbeid med skolene og er et viktig lavterskeltilbud for de unge i området.

- Vi har plass til alle som har lyst til å spille teater, sier han.

Deltakeravgiften er minimal, slik at alle som vil også skal ha råd til å være med. Dermed opererer de også med lave budsjetter på forestillingene, og har til gjengjeld driftige foreldre som stiller opp. Rekvisitter og kostymer er hjemmelaget, gjenbrukt eller lånt, og teatergruppa har blant annet en låneavtale med Fretex. At det til tider blir litt mye å gjøre, skremmer ikke.

- Det gir en utrolig glede å stille opp, og vi blir jo veldig stolte av det vi ser at alle barna få til, sier Steinar Hage, som er far til Henrik og har ansvar for kulissene i Putti Plutti Pott.

Artikkeltags