Leter fortsatt etter savnet hund på Jeløy

"Bamse" er en blanding av Lasa Apso og Bichon Havanese.

"Bamse" er en blanding av Lasa Apso og Bichon Havanese. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag 16. mars kom omplasseringshunden «Bamse» inn i Jørn Lystad og familiens liv i Tronvikveien. Men samme dag klarte hunden å stikke av fra sitt nye hjem.

DEL

- Det skjedde en glipp fra vår side, og han stakk fra oss. Vi fulgte etter ham, men klarte ikke å få tak i ham, og vi så ham sist i retning Framnes, sier matfar Lystad fortvilet.

Nå ønsker Lystad å be folk holde øynene åpne.

- Det er meldt bra vær i helgen, og da er det gjerne mange folk ute i skog og mark ved for eksempel Alby og Røed.

«Bamse» er ett år og åtte måneder, og en halvt Lasa Apso og halvt Bichon Havanese. Og selv om han er en omplasseringshund, har han et rolig lynne.

- Hunden er ikke noe å være redd for, for han er veldig rolig og finnes ikke aggressiv, lover matfar Lystad.

Leteaksjon

Nå er det satt i gang søk etter hunden over hele Jeløy, og  «Bamse» har blitt observert flere ganger.

Blant annet ved Strandpromenaden og Soltoppen, Ila-kiosken, Refsnes og Jeløy Radio.

- Han er sky og ikke kjent i området, og stikker av med en gang han hører noen. Han har blant annet vært opp på en veranda i Reierbakken. Så han kan være hvor som helst, i garasjer eller låver, sier Lystad.

En uke senere er hunden fremdeles ikke funnet, og det ble gjennomført et fellessøk på ettermiddagen den 23. mars.

Alle som ville ble bedt om å møte opp ved Hoppern skole, og det ble lett på en del gårder og på skogsveier.

Men letingen har foreløpig vært resultatløs.

Skap tillit

Hunden er meldt savnet hos politiet, og både Nitrogruppen og frivillige i gruppen «Med hjerte for hunder på rømmen» har engasjert seg i letingen, i tillegg har familiemedlemmer og venner av familien stilt opp.

Arbeidsgruppa i «Med hjerte for hunder på rømmen» har vært ute i feltet, både for å lete og for å informere folk de treffer om hva de bør gjøre dersom de skulle se den savnede hunden.

- Ro og tillitt er de magiske ordene. Du må ikke rope eller plystre, men heller sette deg ned og eventuelt rasle med noe, eller andre ting for hunden må bli nysgjerrig  nok for å komme til deg, sier Nina Mathiesen i arbeidsgruppa for gruppa «Med hjerter for hunder  på rømmen».

Gruppa har nesten 24.000 medlemmer på landsbasis, alt er gratis og basert på frivillighet, og de frivillige bruker sin erfaring med hund i arbeidet.

- Letingen går døgnet rundt, og vi gir oss aldri.  Det finnes ikke noe sårere tidspunkt enn når man mister hunden sin,  og jeg er stolt over å få lov å holde på med dette. Vi går inn 110 prosent for å bistå – alt i samarbeid med hundeeierne, sier Mathiesen.

Artikkeltags