Gode muligheter for å gi

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er mange som ønsker å bidra til at andre får en fin jul. Og det er mange steder man kan gi.

DEL

Ifølge tall fra Røde Kors er det over 100 000 barn som vokser opp i en lavinntektsfamilie, og antallet er tredoblet siden 2001. Samtidig er det mange som ønsker å gi litt ekstra i jula, og flere steder i mossedistriktet står det juletrær hvor man kan legge ferdig innpakkede gaver som gis videre til ukjente mottakere gjennom ulike frivillige organisasjoner.

Opplevelser

Inne på Bylab står et av dem. De samarbeider med Moss Røde Kors, City Syd og Moss i Sentrum om innsamling av pakker til barn og ungdom i distriktet som har behov for en ekstra håndsrekning i jula. I tillegg til treet inne på Bylab, står det ett på Lilleeng helsepark. Det er mulig å komme med et bidrag til og med mandag 17. desember. Merker man pakken med hvilken målgruppe den passer til, er det lettere å fordele gavene.

Hos Bylab er dørene åpne også på lørdag.

– Vi oppfordrer til å gi bort opplevelser i gave. Opplevelser passer for alle, og kan deles med andre. Det kan være alt fra billetter til aktiviteter som kino og svømming, spill eller andre ting man kan gjøre sammen, skriver intiativtakerne på facebook.

Flere ønsker igjen

Mosseporten senter har et tre på fellesområdet ved Mester Grønn, hvor det henger gaveønsker som har kommet inn via Frelsesarmeen.

– På treet henger det fortsatt rundt hundre ønsker igjen, sier senterleder Kamilla Tarvang Aagaard.

Det er ikke konkrete gaveønsker, men det kan for eksempel stå "jente 3-4 år" eller "gutt 5-7 år".

– Man kan kjøpe en pakke og levere den til Mester Grønn som er innsamlingspunktet vårt.

Det er første gangen senteret organiserer gaveinnsamling på denne måten.

– Vi hadde lyst til å være med og bidra, og er veldig fornøyd med samarbeidspartneren vår, Frelsesarmeen som også har julegryte her. Responsen har vært kjempebra, og både kunder og senteransatte bidrar. Vi er veldig takknemlige, sier Aagaard som forteller at Bjørn Løvdahl fra Frelsesarmeen i Moss hentet masse gaver torsdag. Alle gavene blir delt ut lokalt.

– Mosseporten gir også en gavesjekk på 10.000 kroner til Frelsesarmeen i Moss, sier hun.

Frelsesarmeen har julegryte også på Amfi Moss. I tillegg står det et juletre på Moments, hvor folk kan gi gaver. Etter som Bylab også har et juletre, organiserer ikke selve senteret en egen gaveinnsamling i år.

– Vi har gjort det tidligere, men i år gir vi heller gavekort til julefeiringen på Verket, sier senterleder Lise Abrahamsen på Amfi Moss.

Fylles opp

Også på OBS Rygge er det julegavedugnad. Butikkene i kjeden inviterer kundene til å bli med på innsamling for å gjøre julen litt hyggeligere for alle som sliter med å få endene til å møtes.

– Det er trist at mange familier går inn i julen med en klump i magen. Mye skal handles inn og forventningene er høye, noe som gjør det krevende å få endene til å møtes. Samtidig har vi mange kunder som ønsker å hjelpe til og vi legger nå til rette for dette ved å invitere til en storstilt julegaveinnsamling. Slik kan flere barn i vårt lokalmiljø få en hyggeligere julefeiring, sier varehussjef Kai Wiborg på OBS Rygge i en pressemelding.

Også her går pakkedugnaden ut på at man kan legge en innpakket, ubrukt gave under juletreet, og på pakken skriver man hvem den kan passe for, som for eksempel "jente 16 år".

– Allerede er det i ferd med å fylle seg opp under treet, og vi retter en stor takk til alle våre rause kunder, sier Wiborg.

Røde Kors hjelper til med å dele ut gavene som kommer inn til COOP Rygge, til de barna i lokalsamfunnet som trenger det mest.

Ensomt tre

På Son Spa står det også i år et ensomt juletre.

– Har du også lyst til å glede noen i julen? Kjøp en gave og merk den med kjønn og alder og legg den under vårt ensomme juletre. Eller kjøp et julekort og heng det på treet. Som takk gir vi kr. 10,- til UNICEF for hvert bidrag. Gavene går til Hjelp oss å Hjelpe Østfold, skriver hotellet på facebook.

Også her har det kommet inn en god del pakker.

Vet du om flere steder hvor folk kan levere inn julegaver?  Bruk kommetarfeltet for å tipse andre som vil gi.

Artikkeltags