I en årrekke har Parkteatret invitert til julekonsert, der alt av inntekter går uavkortet til veldedige formål. Årets konsert er den tolvte i rekken, og gjennom årene har julekonsertene gitt nesten 1,5 millioner kroner.

Snart utsolgt

Billettene til konserten den 21. desember ble lagt ut for salg tidlig i høst. De har fått bein og gå på, selv om årets  artister ikke har vært annonsert.

- Vi har lagt ut 540 billetter, og nå er det rundt 50 igjen, sier konferansier Per Olav Sørensen til Moss Avis.

Men nå er det altså klart hvem som skal stå på scenen under årets konsert. Noen har vært med før, andre er nye.

- Men vi har alltid med oss et fint lag, sier han.

Heidi Gjermundsen Broch er blant dem som har vært med mange ganger.

- Hun spurte om hun kunne få være med i år også, og det fikk hun lov til, sier Sørensen.

I tillegg skal både Dennis Storhøi, Sofie Bjerketvedt, fiolinist Sara Chen og et syv mann sterkt orkester under ledelse av Ellen Marie Karlsen være med og sette stemningen ved inngangen til årets julehøytid.

LES OGSÅ: I kø for å se Peter Pan på Parkteateret

Viktig tradisjon

Sørensen er ikke i tvil om at dette er en viktig del av julen for mange, og det er ikke få som kommer tilbake år etter år. Folk sikrer seg billetter allerede i august-september.

- For mange er dette med på å starte julefeiringen, sier han.

Hvilke sanger det blir, kan han ikke si så mye om, bortsett fra at Parkteatrets julekonsert gjerne byr på en aning mer moderne julesanger. Men det blir også et knippe kjente og kjære sanger.

- Og i år som vi har fått med oss Sara Chen er det naturligvis et par låter tilpasset henne også, sier han.

Alle artistene stiller opp gratis, og som tidligere år deles inntektene mellom Frelsesarmeens arbeid i Mosseregionen og Redd Barnas arbeid i Afghanistan. Totalt er det snakk om rundt 125.000 kroner, og i tillegg til billettprisen har folk mulighet til å gi litt ekstra. Ved å dele summen mellom de to mottakerne synliggjør man på den ene siden at det er folk her i nærmiljøet som trenger hjelp, samtidig som man støtter sivilbefolkningen i et krigsherjet Afghanistan, hvor Norge fortsatt er til stede. 

Deilig er jorden

Konserten avsluttes med at representanter for mottakerne kommer opp, får overrakt pengene og holder takketale, før hele salen reiser seg og synger Deilig er jorden.

Også for Parkteatret er julekonserten en viktig tradisjon.

- For oss er dette både en fin avslutning på året, en anledning til å få samlet artistene og en mulighet til å kunne gi til veldedige formål, sier han.