Gå til sidens hovedinnhold

Skal du sende julekort eller julegaver i år? Da bør du lese denne saken.

Artikkelen er over 2 år gammel

Skal du sende julegaver med Posten i år? Da kan det være lurt å lese gjennom disse julevettreglene Posten har utarbeidet selv. Det kan gjøre førjulstiden en anelse enklere.

Desember er den mest travle måneden for postansatte. Nå har Posten sendt ut en egen pressemelding med sju julevettregler de håper så mange som mulig følger:

1. Planlegg julen og meld fra hvor du bor. Gamle adresselister kan føre til forsinket post. Husk å oppdatere din egen og sjekke andres adresser på posten.no.

2. Bruk god emballasje – det er ingen skam å pakke skikkelig. Unngå at innholdet kan falle ut og bruk fyllstoff for å unngå skader. Legg gjerne en adresselapp i pakken også.

 

3. Ta hensyn til sendefristene. Send juleposten før 16. desember. Til utlandet er det egne frister – sjekk på posten.no.

4. Spar på kreftene og unngå julekø: Kjøp digitale frimerker og send fra din egen postkasse. Betal på nett, skriv koden på juleposten. Postbudet henter.

5. Last ned Postens sporingsapp og vis hentekode. Følg pakker på vei til deg og få varsel når de kan hentes.

6. Dropp kart og kompass. Du kan heller bestille hjemlevering.

7. Lytt til erfarne postfolk, hent pakken din så raskt som mulig. Hjelp hentestedet ditt og hent pakkene etter hvert. Tips: Du kan ofte spare deg for kø midt på dagen.

Kommentarer til denne saken