Rasmussen er styreleder i Kambo Vel, som sammen med Kambo IL årlig arrangerer Kambodagen på Nøkkeland. I år er det fem år siden første gang det ble arrangert, hvilket vil si at Kambodagen har et lite jubileum.

– Det blir ingen pretensiøs feiring, men vi skal ha en liten markering av jubileet, sier styrelederen.

Av erfaring vet han at været har mye å si for deltakelsen. Derfor håper han på godvær når dagen sparkes av 5. september klokken 11.00.

– I år har vi hatt en så sen vår, så det må jo gi en god høst. Dermed satser vi på pent vær slik at det blir liv og røre.

Tradisjonsløp

I tillegg til aktiviteter som hoppeslott og hesteridning, vil de i år også ha det tradisjonelle olabilløpet. Rasmussen oppfordrer derfor alle barn og unge til å benytte seg av eventuell dødtid i ferien til å bygge olabil.

– Skal man ha en ordentlig bil bør man begynne tidlig. På grunn av skoleferie har mange sikkert litt ledig tid, så jeg ville brukt det på å bygge, sier han.

Markedstorg

I tillegg til aktivitetene for barna, har de forsøkt å etablere tilbud for de voksne også. Dermed har det de siste gangene blitt satt opp markedsboder hvor forskjellige foreninger, bruktbutikker og privatpersoner har tilbudt informasjon og salgsvarer. I år skal også de politiske partiene bidra.

– De fleste partiene vil komme for å hjelpe å skape liv, samt gjøre en siste innspurt i valgkampen, forteller Rasmussen.

Han håper imidlertid flere næringsdrivere også vil sette opp en stand, slik at de får utviklet et skikkelig markedstorg.

– Det koster ingenting å ha en bod. Til gjengjeld håper jeg noen kan komme med gode tilbud til kamboværingene.