Kapell må stenges på grunn av kulde

for dårlig Fyringsanlegget i Jeløy kapell er ikke godt nok til å kunne varme opp seremonirommet til normal innetemperatur når det er kuldeperioder. Derfor må Jeløy kapell nå stenges.

for dårlig Fyringsanlegget i Jeløy kapell er ikke godt nok til å kunne varme opp seremonirommet til normal innetemperatur når det er kuldeperioder. Derfor må Jeløy kapell nå stenges.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Sørgende har de siste par ukene måttet ta et siste farvel med sine kjære i et iskaldt Jeløy kapell.

DEL

Gradestokken har vist helt ned til to grader inne i Jeløy kapell den siste tiden.
Flere personer har ringt Moss Avis de senere dagene og meddelt at det for tiden er iskaldt i Jeløy kapell. De synes det er uverdig at sørgende må sitte og hutre og fryse mens presten taler og de tar et siste farvel med sine kjære.
– Det er helt riktig at det er kaldt i Jeløy kapell nå. Årsaken er at fyringsanlegget der er altfor dårlig når det er kuldeperioder. Dette er et gedigent problem, sier leder av Moss drift og anlegg, HansJacob Henæs, som har ansvar for driften av kapellet.

Varmekabler

Tidligere var det varmekabler i gulvet til Jeløy kapell. Men disse gikk i stykker for tre år siden.
– For to år siden ble det satt inn varmepumper der i stedet. Men problemet er at disse ikke fungerer når det er kaldere enn fem minusgrader, forklarer Henæs.

Nå som det er sprengkulde, settes det opp ekstraovner i kapellet.
– Men det monner ikke. Det eneste som vil hjelpe, er nok at det blir lagt inn ny gulvvarme der, legger Henæs til.
Også kirkeverge Svein Ullerø er klar over at det er iskaldt i Jeløy kapell. I går bestemte han at Jeløy kapell skal stenges som seremonirom fra nå av og så lenge kuldeperioden varer.
– Vi har fyrt for fullt. Likevel har det ikke vært mulig å få temperaturen opp i mer enn maksimum fem grader. Derfor ser vi nå ingen annen utvei enn å stenge Jeløy kapell så lenge kulden varer, sier Ullerø.
Men hver eneste vinter kommer det gjerne perioder med kulde. Hva vil dere gjøre for å unngå at dette problemet oppstår igjen neste år og i årene fremover?
Vi skal se nærmere på dette problemet, slik at vi kan finne en løsning. Men nøyaktig hva vi skal gjøre, kan jeg foreløpig ikke si, svarer Ullerø.

Flyttet

Sogneprest Bjørn Tore Pettersen tok i går initiativ til å flytte kommende ukes seremonier fra Jeløy kapell til Jeløy kirke. Han synes det er bra at Moss Avis skriver om denne saken:
– Det er viktig at alle som har tenkt seg i begravelser på Jeløy neste uke, blir klar over bytte av sted i forhold til det som sto i dødsannonsene.

Artikkeltags