Tok farvel med de siste beboerne på Kasper transittmottak

SISTE: Kasper transittmottak tok farvel med sine siste beboere. Fra venstre: Kåre Gjølstad, Bo Leines, Mai-Liz Knudsen, Karim Sohrab Karim og Ole Wegard Utne.

SISTE: Kasper transittmottak tok farvel med sine siste beboere. Fra venstre: Kåre Gjølstad, Bo Leines, Mai-Liz Knudsen, Karim Sohrab Karim og Ole Wegard Utne. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Beboerne fikk en verdig avskjed da de ble fraktet bort i forrige uke. Det norske flagget vaiet i vintervinden mens bussen kjørte bort fra Kasper transittmottak.

– Tristheten har sunket innover oss de tre månedene vi har jobbet på oppsigelse. Vi har fått bearbeidet det, men det er vemodig, forteller mottaksleder Ole Wegard Utne.

UDI sa opp avtalen med Hero, som har driftet mottaket, i desember på grunn av mangelen på flyktninger. Oppsigelsestiden går ut 1. mars. Da skal mottaket være helt tomt, også for ansatte. Eiendommen skal fortsatt stå i beredskap dersom antallet flyktninger til Norge stiger igjen.

Kasper transittmottak la ut bilder på Facebook fra den siste avskjeden på fredag. Innlegget har fått mange kommentarer fra folk som uttrykker tristhet og skryter av mottakets innsats.

– Det er hyggelig at de kommenterer på en måte som sier at det også har vært plass til oss. Vi har bidratt både med arbeidsplasser og beboerne har vært positive bidrag i nærmiljøet. Vi går ut med flagget til topps, sier Utne.

Artikkeltags